Férfiasan szexi: Marlene Dietrich varázslatos stílusa

fashion week Marlene Dietrich sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a most is meghatározó maszkulin divatról beszélünk, óhatatlanul elhangzik a színészóriás, Marlene Dietrich neve, aki képes volt a lehető legnőiesebben mutatni az egyik legférfiasabb ruhadarabban, a szmokingban. Marlene stílusához visszanyúlni mindig időszerű, legyen szó szépségről vagy divatról. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Gossip Girl és a német színésznő közti átfedés.   

Mi a kulcsa a tökéletes vörös szőnyeges megjelenésnek? Ha a rengeteg összetevő közül egyet ki kell emelnünk, mondjuk azt, hogy az arányok és az ötletesség. Érthető módon unjuk már a habcsókká avanzsált sztárokat, akik széles mosollyal, ámde bizonyára kényelmetlenül tipegnek végig a fotósok hadán mutatós, de minden bizonnyal kényelmetlen öltözékeikben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Marlene Dietrich és Leighton Meester

Leighton Meester, a Gossip Girl című sorozat színésznője a minap megtörte a nagyestélyik hegemóniáját, és a maszkulin divat jegyében szmokingban jelent meg a Gotham Függetlenfilm Fesztiválon. Kiváló döntésének tanúbizonysága, hogy az esemény óta több színésznő is szmokingba bújva hirdette a nőiesen férfias trendet. Ha beleszerettél, eláruljuk, miként teheted magadévá a rendhagyó stílust.


Blézer, nadrág: Reserved; ing, nyaklánc: Stradivarius; cipő: Humanic; táska: Next; rúzs: Maybelline Color Sensational; melltartó, bugyi: H&M

Számunkra kissé érthetetlen a karácsonyi "mindenki vásároljon csillogó ünneplőruhát" láz, bár valószínű, hogy sokan az efféle klasszikus darabokban érzik magukat nőiesnek. Most viszont megmutatjuk nektek a feminin megjelenés sokkal kreatívabb és sokak szerint szexisebb formáját: női szmoking, némi feltűnő kiegészítővel. A bevezetőben említett helyes arányokról továbbra sem szabad megfeledkeznünk, így ha szmokingba bújunk, mindenképp ügyeljünk, hogy kiegészítőink és sminkünk nőies legyen. Viselj színben és szabásban passzoló zakót és nadrágot, hiszen az egész outfit lényege a felső és az alsó harmóniája. Eklektikus kombinálásnak ezúttal nincs helye. Az ing vagy blúz kiválasztásával sem kell sokat vesződnöd: maradj a klasszikus fehérnél vagy feketénél! A nyakkendőt kifejezetten csak haladó divatrajongóknak ajánljuk, de ez is, mint minden, egyszerűen kiváltható például egy nagyméretű, feltűnő nyaklánccal vagy a szokottnál jobban kigombolt inggel, ami így láttatni engedi a melltartót. Semmiképp ne ess túlzásokba a cipőt illetően, egy klasszikus fekete magas sarkú tökéletes kiegészítője a Marlene ihlette összeállításnak. Végül pedig egy kisméretű borítéktáska a kézbe, amiből nem maradhat ki a vörös rúzs.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Járdanapló Ritter Doronnalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101117-jardanaplo-ritter-doronnal.htmlViszlát, lötyögő karok! Segít az új csodaruha!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101207-viszlat-lotyogo-karok-segit-az-uj-csodaruha.htmlA 4 legstílusosabb first ladyhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20101202-a-4-legstilusosabb-first-lady.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.