életmód tanácsadó gourmet gasztroblogger Life.hu szakértő szakértő vegetáriánus vegán Stőhr Gréta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stőhr Gréta vegán életmódtanácsadó, terapeuta, a Gréta Konyhája televíziós magazinműsor szerkesztője és háziasszonya, a Gréta Konyhája Életmód-, és szakácskönyv írója.
Stőhr Gréta

Vegetáriánus családban felnőve, már gyermekkoromban megtapasztaltam az egészséges életmód alapjait, a reformkonyha változatos ízvilágát. Az elmúlt öt évben pedig Európa több országában élve, a világot járva, rengeteg inspirációt merítettem más kultúrák gourmet konyháiból.

Négy évvel ezelőtt kisfiam születése után rájöttem, az ízek mellett mennyire fontos az is, hogyan tápláljuk a felnövekvő nemzedéket, mit adunk át nekik gyermekkorukban, hogy egészségtudatos felnőttekké válhassanak.

Magam is egyre tudatosabban válogattam meg az ételek alapanyagait és vegetáriánus gyermekem révén gasztroblogban rögzítettem az általam kreált gyermekételeket. Későbbi kutatásim és világjárásom során pedig tudatára ébredtem, hogy táplálkozási szokásaink mennyire befolyásolják a fenntartható fejlődést ezen a csodálatos bolygón, továbbá mennyire fontos, hogy méltó módon bánjunk, nemcsak embertársainkkal, hanem az állatokkal is.

Két és fél éve tértem át a vegán (teljesen növényi) étrendre, amely életemben jelentős minőségi változásokat hozott, mint fizikai, lelki és szellemi síkokon. Szeretném bebizonyítani, hogy a ma háziasszonyának nem kell órákon át a konyhában állnia ahhoz, hogy változatos, ízletes, és egészséges ételeket varázsoljanak a család asztalára.

Holisztikus gyógyítóként pedig hiszem azt, hogy táplálkozásunk mélyen befolyásolja szellemi és lelki egészségünket is, ezért a boldog életre a tiszta, gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban finom ételeken át is vezethet az út.

Elérhetőségek:
www.gretastohr.com
www.facebook.com/StohrGreta
www.youtube.com/greatchen3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.