A 4 legjobb úti cél húsvétra

Forrás: Thinkstock -
Noszvaj Hévíz húsvét 2014 húsvét Zalakaros Hollókő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több családban hagyomány, hogy a húsvéti hosszú hétvégén útra kelnek, és ünnepi sütés-főzés helyett inkább kipihenik a munkás hétköznapokat. A Life.hu ehhez ajánl remek célpontokat, ahol a pihenés és a kényeztetés mellett a húsvéti hagyományokkal is megismerkedhetsz.

Noszvaj: vadássz a tojásokra!

A Húsvéti Tojásvadászatra immár 5. alkalommal kerül sor a településen. A nevező csapatok a falu több pontján elrejtett tojásokat gyűjtik össze a verseny keretén belül. Az egész napos kalandra három kategóriában lehet benevezni: a kisgyermekes családok babakocsival indulhatnak a tojások keresésére, a komfort kategória a kényelmesebb versenyzőké, míg a sportos vendégek a terepfutóversennyel egybekötött tojásvadászaton tehetik próbára képességeiket. Húsvét hétfőjén a Noszvaji Gazdaház ad otthont a hagyományos vendégvárásnak, 10 órától már várják az éhes és szomjas látogatókat. A kemencében frissen készül a fonott kalácsa és a diós, illetve mákos ködmönujja, de természetesen sonka és tojás is lesz szép számmal. Az udvaron a borkedvelők kóstolgathatják a pincék legjavát.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha jóllaktál, nézd meg a környékbeli kézművesek minőségi termékeit, és próbáld ki a tojásfestést is! A zenei aláfestésről népi zenekarok gondoskodnak.

A Life.hu extra tippje:

Pihenj és csobbanj az ünnepek alatt - íme a legjobb üdülőhelyek.

Zalakaros: wellness és nyuszi

A zalakarosi Családi Nyúlkergető rendezvényt különösen akkor fogod élvezni, ha gyerekekkel együtt érkezel a kényeztető wellness-hétvégére Magyarország legvirágosabb városába. A Kertmozi parkban húsvét szombatjának délutánján várja a legkisebbeket az állatsimogató, ahol találkozhatnak a nyuszival, a báránykával és a pónival, akin lovagolni is lehet. A húsvéti nyuszi is jelen lesz, a gyerekek akár le is fényképezkedhetnek vele. A kicsik a népi játékokban, a tojásgurításban, tojásdobálásban is részt vehetnek, miközben a szülők a borházaknál ismerkedhetnek a zalai borokkal. A fürdőben péntektől hétfőig tartanak a kreatív gyerekprogramok, de lesz bohócműsor, minidiszkó és locsolóvers-mondó verseny is.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A húsvéti kalóriákat az aquafitness, a zsírégető és az alakformáló órákon tornázhatod le.

Mezőkövesd: matyó húsvét

Mezőkövesd Hadas városrészében húsvét vasárnap és hétfőn folynak a tavaszköszöntő és hagyományőrző programok. A kézműves foglalkozásokon hagyományos matyó motívumokkal készülhetnek az írókázott tojások és egyéb húsvéti díszek. A legkisebbeket itt is várja az állatsimogató, a népi játékok, a fa körhinta, a bábszínház és a helyi népi mesterségek bemutatói. A felnőttek a népzenei programokat és néptáncbemutatókat élvezhetik, vasárnap délután pedig a Holdviola ad koncertet a városban. Húsvét hétfőn nem maradhat el a locsolkodás sem, a húsvéti nyulakkal pedig az óriásnyúl fajtabemutatón találkozhatsz.

Forrás: MTI/Vajda János

A Life.hu tippje:

Vasárnap és hétfőn a Zsóry fürdő és a Hadas városrész között kisvonat közlekedik, így a húsvéti programot Mezőkövesden is összekötheted a wellness-üdüléssel.

Hollókő: palóc húsvét

Április 19. és 21. között idén is a hagyományos palóc húsvéti hagyományokkal várja a turistákat Hollókő, a világörökség listáján is szereplő palóc falu. Húsvétkor a falu apraja-nagyja ünnepi viseletbe öltözik, és a locsolkodás sem kölnivel folyik, sokkal gyakrabban kerül elő a vödör. A húsvét vasárnapi és hétfői program a népzene, a mese és a népi hagyományok jegyében zajlik, fellép a Nógrád Táncegyüttes, a Kerekes Band, Nikola Parov és Szalóki Ági is családi koncertet ad. A hagyományos, vödrös locsolkodást délelőttönként a templomnál és az alsó kútnál is megnézheted. A gyerekeket népi játszótér és tojásfestés várja.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Life.hu tippje:

A hollókői házakat jelenlegi formájukban utoljára láthatod, mivel októberig jelentős fejlesztések és felújítások várhatók a faluban.

Barokk varázs: A sokarcú Egerben minden pillanat egy kalandhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140411-utazas-es-program-naray-erika-tippjei-barokk-varazs-egerben.htmlGyönyörű épületeivel Észak-Magyarország történelmi városa igazi gyöngyszem, amely földrajzi fekvésének, valamint több évszázados bor- és fürdőkultúrájának köszönhetően egész évben népszerű turisztikai kirándulóhely. A sokoldalú művésznő, Náray Erika számára e térség mindig feltöltődést jelent a főváros nyüzsgése után, és kedvenc búvóhelyeit most szívesen megosztja a Life.hu olvasóival.UtazásVizuális csodák Európában - a leggyönyörűbb városházákhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140409-a-legszebb-varoshazak-europaban-parizs-liberec-becs.htmlEurópa vitathatatlanul a világ legcsodálatosabb városainak gyűjtőhelye, hosszú történelmi múltja és a különböző kultúrák keveredése lenyűgöző építészetében is megjelenik. A városházák a helyi közigazgatás központjai, valamint a közélet fontos színterei, és közülük néhány kiemelt turisztikai látványosság is. A Life.hu most összegyűjtötte a legjobban megőrzött és legattraktívabb épületeket a kontinensen.Utazás--Húsvét Sevillában - légy része a csodának!http://www.life.hu/lifeutazas/20140331-husvet-sevillaban-legy-resze-a-csodanak.htmlAndalúzia fővárosában a középkor óta tartják meg a látványos nagyheti ünnepségeket húsvét előtt. A városban az ünnep vallásos jellege kerül előtérbe, 58 körmenet csaknem 5000 hagyományos kosztümbe öltözött résztvevője járja a várost.Utazás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.