Felejthetetlen naplementék a fotógyűjteménybe

Forrás: Thinkstock -
Florida Kenya naplemente romantika Ibiza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A festői napnyugták végtelen békével és harmóniával töltenek fel bennünket, és természetesen a nyaralások a legjobb alkalmak, hogy megcsodálhassuk ezeket a káprázatos jelenségeket. Ha a tökéletes hátteret keresed a romantikus pillanatokhoz, a Life.hu most olyan helyeket mutat be, ahol gyönyörködhetsz az égi fényjátékban.

Hippik és dobolás Ibizán

Az ibizai naplementék mindegyikének saját karaktere van, ám leghíresebb közülük a benirrási, ahol e bámulatos természeti látnivalónak egyedülálló hagyománya van. A '70-es években a spanyol sziget az európai hippimozgalom központja volt, és a fenyőerdőkkel borított öbölben a helyi bohémok a mai napig rendeznek flower power bulikat. Igazán kivételes élmény a vasárnapi naplemente-rituálé a bongó dobosokkal, akik addig játszanak, amíg a nap végül eltűnik a horizont alatt. Ha meghallod a lassú, majd egyre intenzívebbé váló ritmusokat, olyan hipnotikus hangulatba kerülsz, mint még soha.

Forrás: www.elements-ibiza.com

Minden fotós álma: az izzó vörösbe öltöző Kenya

Semmi nem lehet izgalmasabb, mint a vadon élő állatok fenséges vonulásának és a látványos naplemente varázslatos kombinációja: a Maszáj Mara Kenya legnépszerűbb nemzeti parkja, mert viszonylag kicsi, mégis csodálatosan gazdag élővilágnak ad otthont, emellett az autentikus törzsi életmódba is bepillantást enged a látogatóknak. A „nagy ötös", azaz az orrszarvúk, a leopárdok, az elefántok, az oroszlánok és a bivalyok estefelé válnak igazán aktívvá, és a szafarizók bámulatos felvételeket készíthetnek róluk, ahogyan elballagnak a hatalmas korong előtt, ami narancsra, vörösre és sárgára színezi a tájat.

Forrás: Thinkstock

"Találkozunk a naplementénél!" - Key West, Florida

Ennek az ikonikus kifejezésnek kiemelt jelentősége van a floridai Key Westben, ami nem más, mint egy különleges ceremóniára való invitálás: utcai előadóművészek, kézművesek, helyiek és turisták gyűlnek össze minden este a Mallory Square-n, hogy megünnepeljék a dicsőséges naplementét. A legenda szerint az amerikai drámaíró, Tennessee Williams kezdeményezte ezt a szertartást, amely mára a város egyik fő attrakciójává vált. A „Sunset Celebration" minden este napnyugta előtt kb. 2 órával kezdődik, és az éjszakai fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy megcsodálhassák a vörös színben ragyogó nap eltűnését a Mexikói-öböl horizontja alatt.

Forrás: http://ronniebo.com

Ahol Hitchcock szerint legszebb a nyugvó nap: Zadar

Az ősi dalmát főváros elég nagy ahhoz, hogy megtalálhasd kedvenc tengerparti kávézódat, és felfedezhesd a történelmi, építészeti látnivalókat, és elég kicsi ahhoz, hogy mindezt egy kellemes séta keretében megvalósíthasd. Az Adria szívében fekvő Zadar tökéletes hely a kikapcsolódásra, és különleges élményben lehet részed, ha az esti órákban meghallgatod a híres tengeri orgona folyamatosan változó akkordjait, amihez utánozhatatlan díszletül szolgálnak a lemenő nap sugarai. Az egykori Hotel Zagreb vendége, Alfred Hitchcock is megállapította, hogy a zadari naplemente a legszebb a világon, miközben Maraschinót kortyolgatott a vízparton.

Forrás: Wikipedia

A Life.hu tippje:

Mássz fel a Szent Anasztázia-székesegyház harangtornyába, ahonnan meseszép panoráma nyílik a városra, és azt is láthatod, ahogyan a nap lassan beleér a tengerbe.

Csodálatos színkavalkád az égen: Bora Bora

Az édeskettesben töltött vakáció már önmagában is kiváltja a boldogság érzését, ám ha ehhez még hozzáadódik a kristálytiszta víz, a ragyogó kék égbolt és a pálmafákkal övezett homokos tengerpart, teljessé válhat az eufória. A csendes-óceáni egzotikus szigetek közül Bora Bora a legmisztikusabb, ami időtlen romantikájának és egyedülálló természeti szépségeinek köszönhetően napjaink egyik legnépszerűbb nászút-célpontja. A hajókirándulás tökéletes módja annak, hogy felfedezzétek a sziget látnivalóit, és naplementekor elbűvölő látvány tárul elétek: az utolsó napsugarak megcsillannak az áttetsző óceánon, majd a narancsszínű gömb lassan eltűnik az Otemanu-hegy csipkézett sziluettje mögött.

Forrás: Thinkstock

Varázsos naplementék Magyarországon is

Ha gyönyörködnél a csendben leköszönő napsugarakban, nem kell messzire utaznod, mert itthon is találhatsz olyan helyeket, ahol a látvány önmagáért beszél. A magyar tengeren tükröződő „aranyhíd" páratlan élmény, amit élvezhetsz a balatonvilágosi Panoráma-kilátóból és Fonyódon a Balaton-part leghosszabb mólójáról. A dunakanyari naplementéről megkapó szépségű fotókat készíthetsz, a Bükk vonulataira bámulatosan vetődnek rá a nap egyre halványuló sugarai, a Tisza-tó másik arcára pedig rácsodálkozhatsz egy kora esti vízitúra során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.