Nem csak a Big Bent érdemes megnézni - Kevésbé ismert, szuper helyek Londonban

látnivaló Anglia utazás városnézés London Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt mondják, London, mindenkinek azonnal a piros telefonfülkék, doubledecker buszok és a Big Ben ugrik be. Azonban az ötórai tea hazája sok más érdekességet is rejteget. Meríts ötletet a Life.hu tippjeiből, és szállj fel az élményvonatra (meg persze a London Eye-ra is)! 

Emirates Air Line felvonó

A 2012-es olimpia óta London keleti része újjáéledt. Új házakat, arénát, bevásárolóközpontot építettek, és elkészült az egyik legmodernebb tömegközlekedési eszköz, az Air Line cable car. A sífelvonószerű jármű a Temze folyó felett megy át 1 kilométer hosszan, 90 méter magasan, és éppen olyan tempóban, hogy a kabinban ülve kényelmesen szemügyre veheted a várost. A helyiek közül sokan napi rendszerességgel használják arra, hogy a folyó egyik partjáról a másikra eljussanak. Este különösen szép látványban gyönyörködhetsz, szemügyre veheted London fényeit! Ráadásul mivel a tömegközlekedési eszközökhöz tartozik, ha van napi jegyed vagy heti bérleted, nem lesz plusz költséged sem.

Emirates Air Line felvonó Forrás: Wikipedia

A Life.hu extra tippje

London az élő történelem, a fényűző paloták és a pezsgés egyik központja a világon. Európa egyik legpatinásabb fővárosa, mint az egykori brit világbirodalom központja, kiemelkedő kultúrörökségekkel bír, emellett felejthetetlen hangulatot áraszt. A londoni városlátogatás legjobb ára: 69.900 forint/fő/3 éjtől

Harry Potter Studio Tour

Ha nagy rajongója voltál a Harry Potter-könyveknek és -filmeknek, azonnal felcsillan majd a szemed a következő sorokat olvasva. A mágikus stúdió, ahol a varázslótanoncok történetét forgatták, megnyitotta kapuit, így minden rajongó végigjárhatja a film összes helyszínét. Közel három órán át kalauzolják körbe a stúdió idegenvezetői az ámuldozó látogatókat Roxfortban és környékén, hogy mindenki egy kicsit boszorkánynak vagy varázslónak érezhesse magát. Sőt, még az oly' sokszor emlegetett vajsört vagy a mindenízű drazsét is megkóstolhatod.

Harry Potter Studio Tour Forrás: harrypotter.wikia.com

Holland Park

London parkjairól világszerte mindenhol hallani lehet. Nem véletlenül, hiszen tényleg óriásiak, nagyon zöldek, tiszták, és a belvároshoz közel több is található belőlük. Ha egy kicsit kiszabadulnál a nyüzsgő városközpontból, ülj ki a Holland Parkba, és élvezd az igazi brit hangulatot! A nagyon bátor, enni kérő madarak mellett rengeteg cuki mókus is megtalálja a parkban pihenőket, és egészen közel merészkednek az emberekhez. A Holland Park különlegessége a Kyoto Japán Kert, amelynek tavában óriási koi pontyok úszkálnak.

Holland Park Forrás: Wikipedia

Camden Town

London északi részén található a város legbohémabb része, Camden. John Lennon és Amy Winehouse is a kissé extrém, de csodálatos Camden Townban laktak, az énekesnőről még szobor is készült, amelyet a hatalmas piacon állítottak ki, illetve rengetegen látogatnak el a házhoz, ahol haláláig lakott. Az istállókból kialakított Camden Market naponta több száz embert vonz. Szabadtéri és fedett részen a különleges táskáktól a vintage ruhákig és egzotikus ételekig mindent lehet kapni. Ha szórakozni szeretnél, ez a városrész a lehető legjobb választás; a tipikus angol pubokban és rockkocsmákban belekóstolhatsz abba, hogyan mulatnak a britek.

Camden Town Forrás: postcardswithoutpostage.wordpress.com

Portobello Market

Téged is elvarázsolt Julia Roberts filmje, a Sztárom a párom, azaz eredeti címén Notting Hill? Akkor nem hagyhatod ki a Notting Hill városrészt! Az egyforma, nagyon angol házak között egy hosszú utcán át ezer nemzet ízeit kóstolhatod meg, és a szőrmebundákon át az antik és vintage holmikig mindenfélét vásárolhatsz utcazenészek és olyan hangulat kíséretében, amelyet máshol biztosan nem találsz meg. Ha teheted, szombaton vagy vasárnap látogass el a Portobello Marketre – ilyenkor a legnagyobb a nyüzsgés!

Portobello Road Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.