Szívd magadba a természet erejét! - Négy alpesi mesefalu a tél szerelmeseinek

pihenés Ausztria alpesi ház kirándulás Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztria az egyik legnépszerűbb utazási célpont a magyarok körében, ahol a téli szezon legalább annyira vibráló az egyes tartományokban, mint a nyári hónapok. Nincs olyan ember, aki a hegyek között megbújó települések képeslapra illő látványától ne ámulna el, a kristálytiszta levegő és az érintetlen táj még tovább fokozza az élményt. Szeretnél a pároddal romantikázni egy hangulatos vendégházban, esténként a kandalló előtt borozgatva? Mutatjuk, hova érdemes menned!

Havas élmények a „Stájer Krakkóban"

Sölkpass és Preber között a „Stájer Krakkó" igazi kuriózumot jelenthet a természetrajongók számára. Számos hegycsúcs, kristálytiszta hegyi tavak, alpesi legelők és rusztikus kunyhók, valamint a csodálatos élővilág érezhetővé teszi Krakautal régiójának sokszínűségét.

Forrás: grossarltal.info

Az elbűvölő Krakaudorfot 2004-ben a legszebb hegyi falunak nyilvánították, ahol a hagyományok fontos szerepet játszanak az itt élők életében, ám a legendás stájer vendégszeretet is elvarázsol minden ideérkezőt. A térségben télen is számtalan programlehetőség kínálkozik, a gyönyörű panoráma és a hó borította táj álomszerű túrákra csábít, egy könnyű sétával pedig Stájerország legmagasabb vízeséséhez (Günstner) is el lehet jutni.

A Life.hu extra tippje

Koralpe a Délkeleti-Alpok legnagyobb síparadicsoma, ahol több mint 24 km tökéletesen karbantartott sípálya várja a téli sportágak kedvelőit, a Freestyleparkban pedig az adrenalin megszállottjai is élvezhetik az extrém kalandokat. Az Ausztria-Pension Koralpe-Schadenbauer apartmanok legjobb ára-36.800Forint/apartman/3éjtől

Egy hely, ami megdobogtatja a hegymászók szívét

Ha nincs ötleted, hova utazz télen, vedd az osztrák Alpok egyik legszebb régiója, Zillertal felé az útirányt, ahol egy igazán különleges helyre bukkanhatsz. A 999 méter tengerszint feletti magasságban található Ginzling a téli hónapokban teljesen más arcát mutatja az odalátogatóknak, és a havas táj szépsége hosszú kirándulásokra csábít.

Forrás: grossarltal.info

Itt kezdődik a Schlegeis Alpenstraße, a 13,3 km hosszú alpesi út, amely több kőalagút, dús erdők és látványos vízesések mellett vezet 1800 méter magasba, a Schlegeis-Stauseehez. A 400 lakosú település a 19. században fejlődött az alpinisták központjává, abban az időben számos Berliner Hütte épült (a Zillertal Alpok legrégebbi és leghíresebb menedékházai) a térségben. Többnapos kiruccanás esetén a Ginzling szélén kezdődő Zillertal Alpok Natúrparkot is felveheted a kihagyhatatlan látnivalók listájára, ami változatos lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódásra.

Hüttschlag, a mini téli Paradicsom

Kiszakadnál a mindennapok rohanó világából, és úgy érzed, rád férne egy „fehér" hétvége a magasban? Hüttschlag talán az egyik legszebb hegyi falu egész Ausztriában, és Salzburg tartományban, Großarltól 8 km-re található. Az egykori bányásztelepülés 1991 óta része a Hohe Tauern Nemzeti Parknak, így remek túraútvonalakat és egyedülálló élményeket tartogat a természet szerelmeseinek.

Forrás: grossarltal.info

Itt szállások terén is van miből válogatni: a négycsillagos szállodáktól kezdve a hangulatos parasztházakig mindent megtalálsz, így a gondtalan pihenés és kényeztetés garantált. Ha a havas lejtőket szeretnéd meghódítani, ingyenes síbusszal könnyedén eljuthatsz a Grossarltal-Dorfgastein síterepre, ami egyébként az ország legnagyobb síparadicsomának (Ski Amadé) tagja.

Barangolj a gondolkodók falujában!

Romantikus hütték, porhóval borított hegyoldalak, szikrázó napsütés, friss levegő. Mi kellene ennél több egy szuper téli kikapcsolódáshoz? A Kitzbüheli-Alpokban fekvő Alpbach egyike Ausztria legvarázslatosabb településeinek, és többek között arról is híres, hogy itt rendezik meg minden nyáron az Európai Fórumot, ami fontos platformja a tudósoknak, politikusnak és művészeknek. A kis alpesi falunak varázslatos hangulata van, főutcáján tradicionális faházak között sétálgathatsz, ami visszarepít a régi időkbe, és ha megéheznél, olyan tradicionális finomságokat kóstolhatsz, mint a Speckknödel (szalonnás gombóc) és a Käsespätzle (sajtos nokedli). Alpbachban minden feltétel adott a felejthetetlen időtöltéshez, beleértve a festői környezetet és a tökéletes sípályákat.

Speckknödel Forrás: kochabo.at

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.