Történelmi magyar siker Szocsiban

Forrás: Facebook/Miklós Edit -
téli olimpia Miklós Edit siker Szocsi alpesi sí
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét elérve a hetedik helyen végzett lesiklásban a téli olimpia szerdai versenynapján. Berecz Anna 35. lett – tudósít az Origo.hu. Gratulálunk!

A csíkszeredai Miklós Edit - aki hétfőn 16. lett szuperkombinációban - huszonötödikként vághatott neki a távnak, a szokatlan meleg idő az elsők között indulóknak kedvezett. A három éve magyar színekben versenyző, erdélyi születésű síző ennek ellenére kiválóan siklott a pályán, és 1:42.28 másodperces eredménnyel zárt. Ezzel néhány percig az olimpiai pontszerző hatodik helyen állt - az őt követő norvég Lotte Smiseth Sejersted azonban megelőzte.

Edit a Facebook oldalán is büszkén posztolta eredményét Forrás: Facebook/Miklós Edit

Olimpián alpesi síben először alakult ki holtverseny az élen: a két aranyérem a szlovén Tina Maze és a svájci Dominique Gisin nyakába került. A szlovén és a svájci versenyző 71 századmásodperccel volt gyorsabb Miklós Editnél, aki megelőzte többek között a hétfői kombináció dobogósait, a német Maria Höfl-Riesch-t, az osztrák Nicole Hospot és az amerikai Julia Mancusót, valamint a szám 2011-es világbajnokát, a szintén osztrák Elisabeth Görglt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.