Legyen idén is magyar az Európai Év Fája!

Forrás: Takács Gábor -
Gödöllő Év Fája szavazás verseny Európa vadkörtefa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gödöllői óriás vackor várja a szavazatokat, hogy 2014-ben is Magyarország legyen a befutó a nívós versenyen! Hajrá!

A Gödöllői Vén Vackor az ország segítségét kéri! A 2014-es Európai Év Fája szavazáson a magyar fa most csak a második helyen áll, pedig az utóbbi években mindig itthoni fa nyert. A megmérettetésben olyan fák vesznek részt, amelyeknek története van és fontosak az őket nevező közösség számára. Az év fája versenyt idén egy gödöllői vadkörtefa (a Vén Vackor) nyerte, így most ő képviseli hazánkat az európai vetélkedőben.

A Vén Vackor Forrás: Takács Gábor

A fa érdekessége, hogy 1849-ben Kossuth itt írta meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, de az öreg vackort a szerelmesek fájának is nevezik, mert állítólag Andrássy gróf is itt ismerte meg Sissit, akibe fülig beleszeretett. A szerelmesek fája tehát várja a voksokat. Az Európai Év Fája 2014 versenyre ITT lehet szavazni. Még egy dal is készült a Vén Vackorról, amit itt meghallgathattok:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.