Liftaknában halt meg a Costa Concordia magyar zenésze

Forrás: AFP -
Costa Concordia liftakna FEM3 Joshi Bharat hegedűművész áldozat katasztrófa Fehér Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fehér Sándor halálának körülményeiről testvére beszélt Joshi Bharatnak.

Fehér Sándor volt a katasztrófa egyetlen magyar áldozata. A hegedűművész testvére, Róbert a FEM3 Másképpen című szerdai adásában Joshi Bharatnak mesél arról, amit a bátyja utolsó óráiról az utóbbi két évben kiderített - tudta meg a Blikk.

Forrás: AFP

„Egy liftakna aljában találták meg Sándort több áldozattal együtt. Amikor a hajó dőlni kezdett, valószínűleg a sodrás bevitte őt a hajó belsejébe, miután elindult, hogy mentőcsónakot találjon, vagy beugorjon a vízbe, és meneküljön. A nyomás kifeszíthette a liftajtókat, ahol számos vastag fémkábel, sodrony volt, feltehetően ezek egyike ütötte meg vagy esett rá. Halálát végül a beömlő víz okozta" – fejtette ki a testvér, majd hozzátette, az előkerült videón is látszott, hogy a testvére másokon segített. Róbert azt mondja, számára akkor lesz vége a harcnak, ha mindenki, aki a tragédiáért felelős volt, megkapta a büntetését.

Korábban a Blikk úgy értesült, hogy Fehér Sándor rokonai 220 millió forintot kaptak kárpótlásként az olasz cégtől.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, 2013 szeptemberében állították fel a hajómonstrumot. A vízi jármű 2012. január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. A szerencsétlenség miatt 32 ember vesztette életét, köztük a magyar zenész.

Rekonstruálják a gyilkosság helyszínét – folytatódik Pistorius perehttp://www.life.hu/news/20140312-a-baratnoje-meggyilkolasaval-vadolt-oscar-pistorius-targyalasanak-nyolcadik-napja.htmlNyolcadik napjához ért a barátnője megölésével vádolt, amputált lábú sportoló tárgyalása.News--Gyilkos pók hálója volt a banánonhttp://www.life.hu/news/20140311-egy-staffordshire-i-csalad-gyilkos-pok-halojat-talalta-egy-bananon-el-kellett-hagyniuk-otthonukat.htmlPórul járt a banánvásárlással egy staffordshire-i család. A gyümölcsön egy gyanús foltot találtak, amelyről először azt hitték, penész. Kiderült: tévedtek, a a brazil banánon egy háló volt, amit a világ egyik legmérgezőbb pókjai szőhettek. NewsOrigoCuki öleb lett a kóbor kutyábólhttp://www.life.hu/news/20140312-elkepeszto-atvaltozas-kutyaformajura-nyirta-a-kobor-kutyat-egy-kanadai-allatvedo-csoport.htmlRá sem lehetett ismerni arra az ebre, amelyet kanadai állatvédők vettek a szárnyuk alá és nyírták újra kutyaformájúra.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.