fekete doboz Boeing 777 kutatás hajó Malaysia Airlines eltűnt utasszállító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hajó is megkezdte az eltűnt malajziai utasszállító fekete dobozának kutatását.

Ahogy a Life.hu is megírta, a Malaysian Airlines Boeing 777-es típusú utasszállítója 239 emberrel a fedélzetén március 8-án tűnt el végleg a légi irányítók radarjáról, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. Mivel a gépnek azóta nyoma veszett, most az adatrögzítő berendezések után kutatnak a Indiai-óceán déli részén - tudósít az MTI.

Forrás: AFP

A műveletben két hajó vesz részt. A kutatóhajók 240 kilométer hosszan cirkálnak az Indiai-óceán eldugott déli részén a fekete dobozok után kutatva. Ez utóbbiaknak várhatóan néhány nap múlva merül le az akkumulátoruk - közölte Angus Houston, a kutatást összehangoló közös ügynökség vezetője.

Az adatrögzítő berendezések hangjeleit a hajókon lévő berendezések képesek észlelni, az akkumulátorról üzemelő fekete dobozok a baleset után harminc nappal beszüntetik a jeladást, így a kutatóknak kevés idejük maradt a megtalálásukra. Az adatgyűjtő berendezések és a roncs megtalálása ezután sem kizárt, de sokkal nehezebb.

Mit csinálnak a világsztárok Budapesten?http://www.life.hu/news/20140403-jude-law-melissa-mccarthy-jason-statham-egy-kemfilmet-forgatnak-budapesten-eva-longoria-titkos.htmlA kémfilmben dolgozó Jude Law és Melissa McCarthy a Greshamben szállnak meg, Eva Longoria titkos feladat miatt jött-ugrált-hazament, Antonio Banderas pedig karikatúrát kapott egy magyar rajongójától.News--Túszdráma a repülőn – hősként viselkedett Konka Csabahttp://www.life.hu/news/20140403-konka-csaba-magyar-ferfi-hoskent-viselkedett-a-munchenbol-budapestre-tarto-lufthansa-jaraton-amikor.htmlA fiatal férfinak is köszönhető, hogy nem lett komolyabb vérengzés a Münchenből Budapestre tartó járaton.NewsOrigoDisney-hercegnőknek öltözött anya és lányahttp://www.life.hu/news/20140402-haylie-bonser-es-edesanyja-angela-bonser-disney-hercegnoknek-oltozve-latogattak-disneylandbe.htmlAkárhányszor ellátogattak Disneylandbe, Hayley és mamája, Angela minden egyes alkalommal másik mesebeli hercegnőnek öltözött.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.