Cápatámadás ért egy magyar búvárt

Forrás: AFP -
seb vágás búvár támadás Cápa harapás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Növendék selyemcápa támadta meg Sásdi Zsoltot, akinek hatalmas szerencséje volt. 

A szudáni partoknál forgatott a magyar búvároperatőr, amikor a cápatámadás érte. Zsoltnak szerencséje volt: ha kifejlett példánnyal találkozik, talán elveszíti a karját – írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: AFP

„Rosszkor voltam rossz helyen. Betévedhettem a vadászterületére, és csak el akart ijeszteni. Ha nagyobb az állat, akkor most lehet, hogy hiányzik a karom" – mondta Zsolt, aki néhány fognyommal és egy vágással a karján megúszta a balesetet és egyáltalán nem neheztel az állatra.

„Sok butaságot terjesztő kalandfilmek hatására a cápáknak nagyon rossz hírük lett. Pedig nem vadásznak emberre, egyáltalán nem tekintenek minket zsákmánynak. Ha valaki megpillantaná a felszínen kiemelkedő jellegzetes uszonyt, semmiképp se kezdjen veszettül menekülni, hanem inkább maradjon nyugton, és lassan hátráljon. Így vehetjük leginkább elejét annak, hogy összetévesszen bennünket egy vergődő hallal a ragadozó" – adott fontos túlélési tippeket a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.