Megvan a fő gyanúsított a Madeleine McCann ügyben

Forrás: AFP/Francisco Leong -
gyanúsított kislány Portugália nyomozás eltűnt emberek Madeleine McCann eltűnése
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heroinfüggő Euclides Monteiro a gyanúsított a 2007-ben Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann ügyében. 

A gyanúsított férfi egy elhagyatott helyen lakott abban az időben, ahol jelenleg is a kislány után kutatnak. és a nem messze innen lévő víz- és szennyvíztisztító üzemben dolgozott. A portugál szálloda - ahonnan a kislánynak nyoma veszett - melletti szeméttelepen kutatnak a rendőrök, mert több maradványt is találtak, ami arra utal, hogy megtalálták a kislányt. A rendőrség a telep melletti víztisztító telepen kutat.

Forrás: AFP/Francisco Leong

Az akkor hároméves Madeleine 2007 májusában veszett el Praia da Luz nyaralóhelyen. A kislány saját ágyából tűnt el, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak a barátaikkal.

A rendőrök folyamatosan és aprólékosan kutatnak keresőkutyákkal egy bozótos területet, nem messze az apartmantól, de egyelőre nem találtak semmi kézzel foghatót. Victor Mata helyi polgármester nem különösebben örül ennek, a hét elején arról panaszkodott, hogy nem a nyaralási szezon csúcspontján kellene felforgatni a nyaralóhely nyugalmát a kutatással.

A kisgyerek utáni nyomozást egy éve indította újra a brit rendőrség. Márciusban közölték hogy egy ott nyaraló brit családok lánygyerekeit 2004-2006 között molesztáló betörőt keresnek. Múlt hónapban pedig arról számoltak be, hogy hamarosan jelentős nyomozati munkába kezdenek Portugáliában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.