A spanyolok már hazautaztak a focivébéről - sírunk!

Brazília címvédés spanyol válogatott focivébé Spanyolország hazautazás kiesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brazil focivébén résztvevő 32 válogatott közül elsőként a címvédő létére már a csoportkör után elbúcsúzott spanyol csapat tért haza Brazíliából. Mi nagyon csalódottak vagyunk...

Nem sokan gondolták volna, hogy címvédő létére ilyen hamar búcsút kell intenie a spanyol válogatottnak a focivébétől. Ez volt a viadal egyik legnagyobb meglepetése és csalódása. A gárda - amely korábban kikapott a hollandoktól és a chileiektől - az ausztrálok elleni 3-0-s hétfői győzelem után azonnal repülőre szállt, és kedden délben meg is érkezett Madridba – tudósít az MTI.

A megérkezls azonban nem volt sima: a Hír24 azt írja, hogy a madridi Barajas repülőtér közelében villám csapott a gépükbe. A Curitibából érkező gépnek a jobb szárnyát kapta el a villám, a jelenség körülbelül olyan hanggal járt, mintha felrobbant volna valami. A kapitány gyorsan megmagyarázta, hogy mi volt a zaj forrása, és megnyugtatta az utasokat.

Sergio Ramos így búcsúzott a vébétől Forrás: AFP/Lluis Gene

"Egy tét nélküli, de szimbolikus győzelem volt ez Spanyolország számára" - írta a Marca című sportlap. "Ez volt az egyetlen, amit a játékosok az elutazás előtt tehettek: megnyerni az utolsó meccset és megígérni, hogy ami Brazíliában történt, soha többé nem fog megtörténni." Az El Mundo Deportivo azt írta, most lesz idő arra, hogy kielemezzék, mi siklott félre a világbajnokságon.

A spanyol válogatott Forrás: Facebook/Spain National Team

"Az azonban egyértelmű, hogy az úgynevezett aranygeneráció megérdemli a méltatást. Főleg azok a játékosok, akik hamarosan már nem lesznek ott a csapatban. Ez a legkevesebb annak a tükrében, amit a spanyol futballért tettek" - olvasható a lapban.

Most akkor kinek szurkoljunk majd?!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.