Tokió felé tart a rettegett tájfun

Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza -
halál repülőjárat Japán Tokio tájfun katona törlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán legnagyobb szigetére, Honsúra is lecsapott hétfőn a Fanfon tájfun és egyenesen Tokió felé tart, miután végigsöpört a szigetország déli részein is. Négy ember, köztük három amerikai katona vesztette életét.

Az idei szezon 18. tájfunja a nemzeti meteorológiai ügynökség közlése szerint Tokiótól 200 kilométerre délnyugatra érte el Honsút, heves esőzéssel és óránként 180 kilométeres sebességű széllökésekkel. A tájfun miatt több mint 600 repülőjáratot töröltek, leállították a nagy sebességű Sinkanzen vonatok Tokió és Nagoja közötti járatait, és felfüggesztették a kutatást az Ontake tűzhányó legalább 51 halálos áldozatot követelő múlt szombati kitörésének további áldozatai után – írja az MTI.

Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A meteorológiai ügynökség különleges riasztást adott ki főleg az ország központi és nyugati részeire a fenyegető földcsuszamlások, árvizek, valamint az erős hullámverés és a szakadó eső miatt. A hatóságok 300 ezer embernek ajánlották, hogy hagyják el lakóhelyüket és vonuljanak biztonságosabb helyre.
A Fanfon tájfun sorrendben a 18. trópusi ciklon, amelyik ebben a szezonban a Csendes-óceánon kialakult. Elnevezése lao nyelven fenevadat jelent. Mielőtt Japán középső részére lecsapott, a hatalmas víztölcsér végigsöpört már az ország egy nagy részén.

A vihar által felkorbácsolt hullámok vasárnap délután elsöpörtek három, a tengerparton fényképező amerikai katonát. Egyikük holttestét azóta megtalálták, két társának nyoma veszett. Ugyancsak eltűntként tartanak számon egy 21 éves szörfözőt, akit Fudzsiszava közelében, Tokiótól délnyugatra nyeltek el a hullámok.

Tavaly a Haiyan-tájfun okozott brutális pusztítást a Fülöp-szigeteken. Több ezren vesztették életüket. Egy nő az embertelen körülmények között hozta világra gyermekét.

Agykutatásért kapta három tudós az idei orvosi Nobel-díjathttp://www.life.hu/news/20141006-az-idei-orvosi-elettani-nobel-dijat-harom-agykutato-kapta-jelentettek-be-stockholmban.htmlAz agykutatás területén elért eredményeiért három tudós, az amerikai-brit John O''Keefe, illetve a norvég May-Britt Moser és férje, Edvard Moser kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.News--Motorbalesetben meghalt az egykori Forma-1-pilótahttp://www.life.hu/news/20141006-a-korabbi-forma-1-pilota-andrea-de-cesaris-motorbalesetben-eletet-vesztette-romaban.htmlMotorbalesetben életét vesztette Andrea de Cesaris. Az 55 éves, korábbi Forma-1-es pilóta szülővárosában, Rómában hunyt el.News--Megmenekült a kátrányba ragadt kölyökkutyus: Megható videóhttp://www.life.hu/news/20141004-eszak-indiaban-napokig-mentettek-a-katranyba-ragadt-kutyat.htmlMivel október 4-e az állatok világnapja, elhoztunk egy igazán különleges történetet egy kölyökkutyáról, egyenesen Észak-Indiából.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.