Oroszlánt engedtek az ágyukba Melanie Griffith szülei

Forrás: Michael Rougier -
színésznő film forgatás oroszlán Melanie Griffith
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tippi Hedren és férje, Noel Mashal - Melanie Griffith színésznő szülei -  1971-ben fogadták be Neilt, az oroszlánt, hogy filmet forgassanak vele.

Tippi és Noel színészházaspár szerettek volna egy filmet forgatni egy oroszlánról, miután Afrikában jártak. Egy állatidomártól azt hallották: "csak úgy ismerheted meg igazán az oroszlánokat, ha együtt élsz velük". Hát megtették, de nem kellett volna, a történet szomorú véget ért.

Forrás: Michael Rougier

Bár időközben gyönyörű képeket készítettek, a filmforgatás nagyon nehezen ment. Griffith megsérült egy oroszlántámadásos jelenetben, az operatőr fejbőrét pedig vissza kellett varrni. A forgatás során 70 ember sebesült meg, ráadásul a - Neil, a lakótárs című - filmre aztán nagyon kevesen voltak kíváncsiak. A többi gyönyörű fotót itt nézheted meg.

Forrás: http://mashable.com/

Forrás: Michael Rougier

Kicsoda Tippi Hedren és honnan ismerheted?

Melanie Griffith édesanyja maga is színész - szerepelt például Hitchcock Madarak című klasszikusában -, modell, vietnamiháború-ellenes aktivista és lelkes állatvédő. Nevéhez fűződik a Shambala oroszlánrezervátum létrehozása. a hetvenes években fogadták be Neilt, a berber oroszlánkölyköt, aki évekig a család otthonában élt. A LIFE magazin fotósa Michael Rougier jóvoltából mi is betekinthetünk az életükbe.

Kevin Richardson, az oroszlánokkal suttogó

Tippi Hedrenék nem az egyedüliek voltak, akik úgy gondolták, megosztanák a napjaikat egy - vagy több - oroszlánnal. Kevin Richardson, johannesburgi zoológus és állatviselkedés-kutató igazán különleges kapcsolatot alakított ki oroszlánokkal. Richardson nem használ semmilyen idomítóeszközt, elmondása szerint három dologgal szelídíti meg az oroszlánokat; ez pedig a szeretet, a megértés és a bizalom. A férfi, akit az oroszlánokkal suttogónak neveznek, nem csupán közel merészkedik a nagymacskákhoz, hanem sokszor együtt alszik, együtt úszik a vadállatokkal. A különleges szenvedélye akkor kezdődött, amikor két, fogságban született kölyök viselkedését tanulmányozta. Egészen szoros kötelék alakult ki közöttük, így magánrezervátumának első lakói lettek, mára pedig már 38 oroszlán és több más vadállat él Kevin rezervátumában. Róla és a nagymacskákról számtalan felvétel készült, az egyiket itt megnézheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.