Katalin hercegnő Máté Bence győzelem Természettudományi Múzeum madár London természetfotó BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 50. alkalommal megrendezett világverseny madarakat ábrázoló kategóriáját Máté Bence természetfotós nyerte, pedig nem is akart nevezni a pályázatra. Nagy Göncöl című fotójával indult és győzött a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum világversenyének madaras kategóriájában.

Máté Bence az első magyar, aki a legjobb lett ebben. Képeit korábban már négy alkalommal is díjazták ebben a kategóriában, ám első díjat most kapott először. "Idén nem volt túl erős kollekcióm, ezért majdnem kihagytam az évet a BBC versenyen, de a legutolsó napon mégis úgy döntöttem, hogy legalább az esélyt megadom, hogy szerepelhessek ezen a jubileumi pályázaton, így egyetlen fotót töltöttem fel" – olvasható a fotós Facebook oldalán. Az alábbi gyönyörű felvételért vitte el a pálmát:

Forrás: Facebook/Bence Mate's Photography

„Örülök neki, hogy a zsűri felismerte a kép különlegességét, és újszerű látványvilágát egy olyan díjjal honorálta, amit korábban még soha nem kaptam meg. Sokéves előkészület után, lesben 74 eltöltött éjszaka és rengeteg technikai kísérletezés eredménye ez a fotó" – tette hozzá a fiatalember, akit korábban az Év emberének is megválasztottak.

A többi különleges, győztes fotót IDE kattintva tudod megnézni! Ne hagyd ki őket!

Az esti díjátadón a múzeum fővédnöke, Katalin cambridge-i hercegnő is jelen volt. Klikkelj IDE és nézd meg, milyen szexi ruhát választott az eseményre a várandós hercegnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.