Töltött káposzta mesterfokon - ennyit még te sem tudnál befalni!

Forrás: MTI/Haáz Sándor -
káposzta világcsúcs töltött káposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton Székelyudvarhelyen. 

A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.

Forrás: MTI/Haáz Sándor

A világcsúcsot a Guiness World Record Londonból érkezett bírája hitelesítette. Annabel Lawday a pénteki előkészületeket is figyelemmel követve megállapította, a közösség igazán megdolgozott a sikerért. A világcsúcs szinte kétszerese a korábbinak, amit a vajdasági Adán Gali Zoltán vendéglős és csapata állított fel 2011-ben. Az adaiak 1418 kilogramm töltött káposztával kerültek be a világcsúcsok könyvébe.

A Világrekord a közösségért elnevezésű akció célja a hátrányos helyzetűek megsegítése volt. Miután átvették a Guinness-diplomát, a kezdeményező nagyáruház képviselői elmondták, bár a rekorddöntésben a töltelékek súlya számított, a rászorulók segítésében viszont ezek száma volt fontos, ugyanis az áruház minden elkészült töltelék után egy lejt adományozott a partnervárosok által javasolt intézményeknek.

Klasszikus étel megbolondítva

Kipróbálnál egy egészen új töltött káposztát? Lázár séf recetje isteni, különleges ugyanakkor hagyományos is - készítsd el te is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.