Szibériai tél lehet nálunk?

Forrás: Thinkstock -
Szibéria hideg időjárás mínusz Európa tél anticiklon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten már mínusz 51 fokot mértek Szibériában, ami ilyenkor még ott is szokatlannak számít. Szakemberek szerint a szibériai anticiklon Európa időjárását is befolyásolhatja, azaz hidegebb tél várható.

November 14-én mínusz 51 fokot mutatott a szibériai Verhojanszk mérőállomásának hőmérője. Bár a településen már többször is mértek mínusz 50 fokot vagy annál hidegebbet novemberben, de általában a hónap második felében történt ilyen – írja az Origo a Síelők.hu-ra hivatkozva.

Forrás: Thinkstock

Ilyen hidegben a havazás is ritka. Azonban Szibéria területén idén a korábbi évekhez képest jóval nagyobb területre terjedt ki a hótakaró nagysága. Sokak szerint a szibériai anticiklon az idei télen befolyásolhatja Európa időjárását is, ami az átlagosnál hidegebb telet hozhat.

Mi, itt a Life.hu-nál kijelenthetjük: nem igazán akarunk hideg telet! És te? Mondd el a véleményed, szavazz IDE kattintva! Annyit megsúgunk, hogy a voksolás jelenlegi állása szerint egyelőre a tavaszimádók viszik a prímet...

Ha tél, akkor karácsonyi vásárok

Mikor nyitnak? Hol vannak a leghangulatosabb helyek? Kattints IDE és tudd meg!
Vicces karácsonyi pulcsi pároknak http://www.life.hu/news/20141118-karacsonyi-pulcsi-paroknak.html Elkészült minden idők legcukibb és egyben legbizarrabb karácsonyi ruhadarabja, a pároknak készült pulóver. News Origo Így változott gonosz figurából a család kedvencévé - 86 éves Mickey Egér! http://www.life.hu/news/20141118-mickey-eger-walt-disney-legismertebb-rajzfilmfiguraja-november-18-an-86-szuletesnapjat-unnepli.html Mickey Egér, a legismertebb animációs rajzfilmfigura november 18-án már 86. születésnapját ünnepli! Hogyan lett az eredetileg vékony testalkatú, gonosz mesehősből kerek, imádnivaló figura? Most megtudhatod! News Origo Hiánycikké válhat a csokoládé? http://www.life.hu/news/20141118-globalis-csokoladehiany-kozeledik-a-vilag-ket-vezeto-csokoladegyarto-vege-szerint.html A globális csokoládéhiány közelebb van, mint gondolnánk - vélekedik a világ két vezető csokigyára. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.