Ezért ne hagyd ki az éjféli csókot a pároddal!

Forrás: Thinkstock -
hiedelem csók babona szokás szilveszter év Újév január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már te is biztosan kívülről fújod a szilveszteri bevásárlólistát. Lencse, hogy gazdag legyél, malachús, hogy a malac előtúrja neked a szerencsét, és persze semmi csirke, nehogy elkaparjon előled bármit a máskor előszeretettel fogyasztott szárnyas. Íme, néhány szokás, ami befolyásolhatja az új évedet! 

Dermesztő hideg lesz most szilveszterkor - a részletekért katt IDE!

Nagyanyáink idejében a lányok éjfélkor gombócot főztek, amelyek belsejébe cetliket rejtettek, rajtuk férfinevekkel. A babona szerint az lesz a férjük, akinek a neve először feljön a gombóccal a víz felszínére. Nemcsak gombócból, hanem fokhagymából is divatos volt régen jósolni. 12 gerezd fokhagymára szórtak sót azok, akik szerették volna megtudni, milyen idő lesz az évben. Minden gerezd egy hónapot jelképez, amelyik másnap reggelre beszívta magába a sót, abban a hónapban jó időre számíthattak.

Forrás: Thinkstock

A hiedelmek szerint, mikor éjfélt üt az óra, az állatok tudnak beszélni, és elárulják, hogyan bánik velük a gazdájuk. Tudjuk, hogy te egész évben nagyon rendes voltál a kevenceidhez, így aggodalomra semmi ok!

Forrás: Thinkstock

Ne tedd az év első napján!

1. Ne adj ki semmit a házból! Régen úgy tartották, hogy ha január 1-jén kiadsz valamit a házból, az év során is kikerülnek onnan a dolgok, ahelyett, hogy újabbak kerülnének be.

2. Ne veszekedj! Ha az első napon veszekszel, a többin is fogsz. Tartózkodj a vitáktól!

3. Ne menj orvoshoz! Mert aki újévkor orvossal találkozik, az év közben is fog.

4. Ne hagyd ki az éjféli csókot a pároddal! A babona szerint akkor maradtok együtt a következő évben is, ha éjfélkor csókot váltotok.

5. Ne adj kölcsön semmit! Csak ha nem akarod többet viszontlátni. Amit újévkor kölcsönadsz, az sosem kerül vissza a hiedelem szerint.

Tedd az év első napján!

1. Mosakodj korán reggel friss vízben! A hiedelmek szerint akkor nagyon egészséges maradsz az évben.

2. Süss rétest! Aki rétest eszik az év első napján, az hosszúra nyújtja az életét, mint a rétestésztát.

3. Mondj jókívánságokat másoknak! Cserébe te is szerencsés leszel.

4. Menj el edzeni, csináld a kedvenc tevékenységeidet! Ugyanis amit az év első napján csinálsz, az sokszor meg fog ismétlődni.

5. Szerezz be egy patkót! Ezt talán magyaráznunk sem kell, a patkó a szerencse szimbóluma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.