Balesetveszélyes utak az ónos eső miatt – Óvatosságra int a rendőrség

2015.01.09. 08:52

Az éjszakai ónos eső miatt a főváros több útja is csúszóssá vált, a rendőrség fokozott óvatosságra inti az utakon, járdákon közlekedőket.

Az erősen csúszós utak miatt fokozott óvatosságra hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság – írja az Origo. Az éjszakai órákban hullott ónos eső miatt a főváros több útja is balesetveszélyessé vált, ami miatt a rendőrség arra kéri az autósokat, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. Az ország több pontján változó halmazállapotú csapadék esik, az autópályák általában vizesek, sónedvesek.

Forrás: MTI/Komka Péter

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság több balesetről is beszámolt: a 44-es főúton Kunszentmárton és Öcsöd között 5 kamion és egy személyautó karambolozott, Az M5-ös autópályán A Röszke felé vezető oldalon a 43-as kilométernél, Budapest felé pedig az 58-as és az 53-as kilométernél több megcsúszásos baleset történt.

 

rendőrségbalesetónos esőcsúszásfővárosbalesetveszélyóvatosságBudapesti Rendőr-főkapitányságOrszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság