Váratlanul elhunyt a világ egyik legbefolyásosabb nőjének, Sheryl Sandbergnek a férje

Forrás: AFP/Scott Olson -
halál házasság Sheryl Sandberg Facebook férj Mark Zuckerberg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 45 éves Sandberg a Google legmagasabb beosztású női vezetője volt, ma pedig a Facebook ügyvezető igazgatója, úgy is mondhatnánk, hogy a második ember Mark Zuckerberg után. Ő gyászolja most szerelmét.

Kultikus szupernők, akik megmentik a hétköznapi csajokat című cikkünkben mutattuk be bővebben Sherylt. Akkor így írtunk róla: "Sheryl az elmúlt évtizedek alatt keményen dolgozott, hogy a világ legbefolyásosabb vállalatai közé emelje a céget, és egyben a nők munkaerőpiaci helyzetén is javítson. A munkája mellett előadásaival és könyveivel segít, hogy: 'tudatosabban éljünk és dolgozzunk, meglássuk a lehetőségeket, valós értékükön kezeljük képességeinket és sikereinket, és emelt fővel tudjuk fogadni a jól megérdemelt elismerést'. Sandberg Dobd be magad! Nők több szerepben című, 2013-ban hazánkban is megjelent könyve kötelező olvasmány mindenkinek, aki valaha vezetőként kíván érvényesülni ebben a férfiak irányította világban."

Forrás: AFP

A Reuters információ szerint péntek este váratlanul ellhunyt Dave Goldberg, a SurveyMonkey vezérigazgatója és a Facebook nagyasszonyának, Sheryl Sandbergnek a férje. A hírt a férfi testvére erősítette meg a Facebookon szombaton.

Forrás: AFP/Scott Olson

Dave-nek és Sherylnek két gyermeke van, a férfit pedig mindenki vidám, jókedélyű embernek ismerte. Sandberg könyvében saját sikereit sokszor férjurának tulajdonította, aki mindenben támogatta, segítette a kerrierjét. Goldberg 47 évesen távozott az élők sorából, de a család nem hozta nyilvánosságra a halál okát. Természetesen Mark Zuckerberg is együttérzését fejezte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.