bejelentés keresztnév Erzsébet királynő Katalin hercegnő név kislány Katalin hercegné Vilmos herceg gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan bejelentik, milyen nevet választott a napokban született kislányának Vilmos herceg és Katalin hercegné – előtte azonban még vár rájuk egy találkozó Erzsébet királynővel.

A hírek szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné már tudják, hogy fogják hívni a kis hercegnőt, aki a várt időpont után egy héttel, május 2-án született meg.

Forrás: AFP

Cambridge hercege és hercegnéje azonban a nagy bejelentés előtt még az Egyesült Királyság uralkodónőjével, Erzsébet királynővel konzultál személyesen, amelyre a mai napon, azaz hétfőn kerül sor.

A Daily Mail nem tud olyan protokollról, amely szerint a királynőnek jóvá kell hagynia az újszülött nevét, a vezető brit királyi források pedig hangsúlyozták: semmilyen elvárás sincs arra vonatkozóan, hogy a hercegi párnak kötelessége tájékoztatni Erzsébetet a döntésükkel kapcsolatosan.

Milyen uralkodó lesz a kis hercegnő?

Még csak pár napja van a világon, Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermekének horoszkópja azonban már most sokat elárul arról, milyen uralkodót remélhetnek a britek a kis hercegnő személyében. Kattints ide a Life.hu cikkéért!

A brit fogadóirodákban hatalmas lehet a készültség, hiszen volt, aki több százezer forintnak megfelelő összeget tett egy-egy névre: a legnagyobb esélyesnek az Alice-t és a Charlotte-ot tartják, de sokan fogadtak még a Diana, az Elizabeth (Erzsébet királynő után), a Victoria, az Olivia és az Alexandra nevekre is – hogy miért pont ezek, arról ide kattintva olvashatsz bővebben. Te mit gondolsz, melyik név lesz a befutó a fogadóirodákban tett tétek alapján?

Szerinted hogy hívják Katalin és Vilmos kislányát?

Nézd meg az alábbi videóban, hogyan mutatták be a büszke szülők a brit trón legifjabb várományosát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.