Boldog születésnapot, Natalie Portman!

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat -
modellkedés Harvard Egyetem Star Wars hírnév Natalie Portman Benjamin Millepied család színészet pszichológia férj születésnap gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas színésznő június 9-én ünnepli 34. születésnapját. Isten éltesse!

Bár nem sokkal születése után az Egyesült Államokba költözött, Natalie Portman a mai napig szülővárosát, Jeruzsálemet tartja igazi otthonának. Pályáját modellként kezdte 11 évesen, ám már korán rájött, hogy inkább a színészet az, ami vonzza.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A nemzetközi elismerést Luke Skywalker és Leia hercegnő édesanyjának szerepe hozta el számára a Star Wars-trilógia cselekményét megelőző részekben. Ugyanebben az időszakban beiratkozott a Harvard pszichológia szakára, amelyet kitüntetéssel végzett el. 2011 júniusában született meg első gyermeke, Aleph koreográfus férjétől, Benjamin Millepiedtől.

Tudtad?

Natalie Portman 150-es IQ-val rendelkezik, öt nyelven beszél folyékonyan és vendégelőadó volt a Columbiai Egyetemen. Nem ő az egyedüli híresség, aki átlagon felüli intelligenciahányadossal rendelkezik - nézd meg ITT, kik azok, akik nem csupán népszerűek, de kiemelkedően okosak is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.