Három nap eső után csütörtökön tér vissza a forróság: Íme a jövő hét időjárása

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet. A hét közepétől ismét napsütéses idő várható 30 Celsius-fok feletti maximumokkal, a hétvégén azonban újabb hidegfront érkezik.

Ez olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Forrás: Thinkstock

Hétfőn sok lesz a felhő az égen, csupán rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett, már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok. Napközben akár 29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos idő várható, várhatóan 27-32 fok lesz. Csütörtökön és pénteken száraz, napos idő várható, csapadék nem valószínű.

Csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok, pénteken pedig 31-36 fok között valószínű.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap azonban ismét egy gyenge hidegfront érkezhet, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet legfeljebb 35 fok körül alakul.

Ha a lakhelyeden várható időjárásra vagy kíváncsi, az Origo Időjárás oldalán megnézheted a részleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.