Forró kocsiban hagyták a buldogot - kevésen múlott az élete!

Forrás: Thinkstock -
kutya Szombathely mentés autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig elborzadunk az ilyen típusú hírek láttán, de ez most nálunk is kiverte azt a bizonyos biztosítékot. Szombathelyen egy parkoló autóba zárt kutyát mentettek meg a minap, az állat hosszú ideje szenvedett már a tikkasztó hőségben. 

Egy hölgy Szombathely egyik utcájában sétálgatott éppen, amikor is nyüszítő hangra lett figyelmes. Az utcában parkoló autóból jött a hang, egy sokkos állapotban lévő kutya próbált segítséget "kérni". A nő ránézett a kocsin lévő parkolójegyre, amin az szerepelt, hogy több mint húsz perce hagyták magára a szerencsétlen állatot. Az autó egyik ablakát ugyan néhány centiméterre lehúzták, de ez a 32 fokos kánikulában gyakorlatilag semmit nem ért – írja a Nyugat.hu.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A járókelők kihívták a rendőrséget és az állatmentőket, addig pedig az autó ablakát lejjebb rángatták, és kinyitották a kocsit. A hányó és remegő kutya nem bírt fölkelni a földről, miután kiemelték. Az állatmentők rögtön állatkórházba szállították, a rendőrség pedig állatkínzás bűncselekménye miatt eljárást indított a kutya tulajdonosa ellen.

Mit tehetünk, ha állatot veszünk észre egy bezárt autóban?

Amennyiben végszükségben, segítő szándékkal, az elvárható gondossággal és körültekintéssel, az állat életének megmentése érdekében járt el az illető személy és ellene mégis hatósági intézkedés vagy feljelentés történik, a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes jogi segítői ingyenes jogi segítséget nyújtanak! A Life.hu korábban pedig részletesen leírta, hogy mi a teendő ilyen esetben, és hogyan tudunk a leggyorsabban segíteni.
A kocsiban felejtettek egy kétéves kislányt - megfulladt a tűző naponhttp://www.life.hu/news/20150722-a-kocsiban-felejtettek-egy-keteves-kislanyt-meghalt-a-tuzo-napon.htmlA járókelők vették észre, hogy egy lezárt autóban hosszú ideje mozdulatlanul ül egy kétéves kislány, ők értesítették a mentőket és a rendőrséget. NewsThinkstockA Magyar Nagydíjon is megemlékeznek az elhunyt Jules Bianchirólhttp://www.life.hu/news/20150722-jules-bianchitol-meg-a-magyar-nagydijon-is-vegso-bucsut-vesznek.htmlAz F1-es mezőny pilótái először ülnek autóba azóta, hogy Jules Bianchi elhunyt.NewsOrigoSzázmillió forintnyi ékszert és készpénzt foglaltak le egy betörőnél Debrecenbenhttp://www.life.hu/news/20150722-szazmillio-forintnyi-ekszert-es-keszpenzt-foglaltak-le-egy-betoronel-debrecenben.htmlSzázmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki többször is betört Debrecenben - közölte Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.News--Tízéves fiúk vették észre az élettelenül lebegő kislányt a kecskeméti strandonhttp://www.life.hu/news/20150722-tizeves-fiuk-vettek-eszre-az-elettelenul-lebego-kislanyt-a-kecskemeti-strandon.htmlKét kisfiú vette észre, hogy a 120 centiméter mély vízben, az élménymedencében egy kislány elmerült. NewsOrigoTeljes jogú lakosoknak nyilvánította a kutyákat és a macskákat egy spanyol városhttp://www.life.hu/news/20150722-kutyakat-es-macskakat-teljes-jogu-lakosoknak-nyilvanitotta-egy-spanyol-varos.htmlAz észak-spanyolországi Trigueros del Valle városban a kutyák és a macskák teljes jogú lakosok lettek - tudósított az ABC nevű napilap.News--Gyerekeket ütött borosüveggel egy német férfi a Balatonnálhttp://www.life.hu/news/20150721-gyerekeket-utott-borosuveggel-egy-nemet-ferfi-a-balatonnal.htmlEgy német férfi meghívott magához néhány fiatalt a Balatonnál. Az összejövetel alatt azonban hirtelen agresszívvé vált.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.