Hosszú Katinka nem úszhat, csak ha engedélyt kér a kapitánytól

úszás Magyar Úszószövetség Kiss László Facebook Iron Lady Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszónő a Magyar Úszószövetség tudta nélkül utazott el az austini pénzdíjas versenyre, a szövetség pedig csak akkor adja ki számára a versenyengedélyt, ha Hosszú Katinka felhívja Kiss László szövetségi kapitányt. 

A szakember a Facebookról tudta csak meg, hogy Hosszú Katinka az Egyesült Államokba utazott. Az úszó ugyanakkor elvileg akkor úszhat csak a versenyen, ha kikéri a szövetségtől a versenyengedélyét, ám ehhez fel kell hívnia Kiss Lászlót - írja az Origo.

Forrás: AFP/Jack Guez

Mindezek ismeretében a Magyar Úszószövetség úgy döntött: bár a versenyzőnek a versenyengedélyt még az austini meghívás elfogadása előtt illett volna megkérnie, a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében a versenyengedélyt megadja - ha azt Katinka Austinból megkéri a szövetségi kapitánytól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.