Ma lenne 49 éves a zenei legenda, Kurt Cobain

Forrás: MTV -
Nirvana öngyilkosság zenekar Kurt Cobain énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nirvana együttes oszlopos tagja, szövegírója, gitárosa, és énekese. 1994-ben hagyott itt minket, miután pszichiátriai szer szedését követően önkezével vetett véget életének.  

A banda hamar belopta magát a rajongók szívébe, ám az ezzel járó felhajtást ő viselte a legrosszabbul. Cobain harca a heroinfüggőséggel az évek során széles körben ismert lett, mivel sorozatosan vallott kudarcot a függősége megoldására tett kísérletekben. A sztárnak kezeletlen, krónikus orvosi problémái voltak, ami az egész életére kihatással volt.

20 éve halt meg Kurt Cobain Forrás: MTV

Végső kétségbeesésében felesége, Courtney Love és barátaik beíratták Cobaint egy pszichiátriai drogelvonó központba. Harminchat órával a felvétele után megszökött a programról, és egy csendes Seattle-i környéken, a garázsa feletti apró szobában egy sörétes puskából leadott fejlövéssel véget vetett saját életének.

Kurt Cobain és kislánya, Frances Bean Cobain Forrás: Northphoto/ZUMA Press/Michelson/Kathy Hutchins

Öngyilkosságakor hátrahagyott búcsúlevelében két dolgot említ, amelyek ehhez a végzetes döntéshez vezettek - a gyomorfájás, mely évek óta gyötörte, és a zenéje miatti aggódás, amiről azt írta: "Többé nincs meg bennem az a szenvedély".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.