"Kiss László az egész ország szégyene" - Felháborodott a magyar közvélemény!

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
Magyar Úszószövetség Kiss László komment botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csitulnak a kedélyek a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya ügyében. A MÚSZ közösségi oldalát ellepték a durva és felháborodott kommentek, melyek többségében Kiss László és Gyárfás Tamás lemondását követelik. 

Ahogy a Life.hu is megírta, a Magyar Úszószövetség és az edzőbizottság több tagja is kiállt, és további bizalmat szavazott a szövetségi kapitánynak annak ellenére, hogy kiderült, 1961-ben csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt börtönben is ült. Az őt támogatók listája tegnap került nyilvánosságra a szövetség hivatalos Facebook oldalán, a kommentelők pedig azonnal támadni kezdték a bizottság tagjait. A legdurvábbak közül szemezgettünk:

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gratulálok!!! Úgy tűnik, az erkölcsi tisztaság iránti igénye a úszószövetségnek zéró. Részemről ilyen áron nem kérek semmilyen fantasztikus eredményéből. Kukába vele"

- írta egy feláborodott hölgy, mellyel többen is egyetértettek, és azonnal válaszoltak is a bejegyzésre:

- fejezte ki véleményét egy másik hozzászoló.

- kommentelte egy fiatal édesanya, aki szerint ilyen ügy után elvárható lenne Kiss László azonnali lemondása.

Hol tart most az ügy?

Többen felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják Kiss László mentegetését, ezért aláírásgyűjtést indítottak az úszóedző, valamint Gyárfás Tamás lemondásáért. A Petíciók.hu idézi a Magyar Úszószövetség szerdai álláspontját, miszerint "akik a magyar sportban, ezen belül a honi úszóéletben tevékenykednek, mindannyian hallottak arról, hogy Kiss Lászlóval szemben 55 évvel ezelőtt milyen ítélet született" - írja az Origo.

Kiss László ügyéről egyébként három órától Százhalombattán is tárgyalnak, az ottani ellenzéki képviselők átneveznék az úszóedzőről elnevezett uszodát, illetve megfosztanák Kiss Lászlót társadalmi alpolgármesteri posztjától.

Mit mondott Gyárfás Tamás?

"Mindkét ülésen azzal kezdtem, hogy a megjelentek tisztában vannak-e a témával. Miután mindenki igennel válaszolt, megkérdeztem, kér-e valaki titkos szavazást. Senki sem kért, ezután feltettem a kérdést szavazásra" - mondta az Origónak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke arról, hogy hogyan zajlott le az a két ülés, amelyen a szövetség vezetői és az edzőbizottság tagjai bizalmat szavaztak Kiss László szövetségi kapitánynak. A teljes cikket itt érheted el.

Te mit gondolsz? Kiss Lászlónak tényleg le kéne mondania?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.