Barátnője miatt bukott meg a doppingteszten a kajakos Dudás Miklós?

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Dudás Miklós bukás dopping barátnő kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legutóbb Dombvári Bence bukott meg a doppingteszten, de még áprilisban Dudás Miklós is pozitív mintát produkált. Kimutatták, hogy tiltott hormonkészítményt használt. Újabb részletek derültek ki az ő ügyéről is.

Dombvári Bence kajakos néhány nappal ezelőtt bukott meg doppingvétség miatt, de még Dudás Miklós ügye sem zárult le. A világbajnok kajakozó mintájából tiltott hormonkészítményt mutattak ki.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hírek szerint kettő, maximum négy évig terjedő eltiltásra számíthat, ám nem csupán őt büntetik meg: edzőjétől, Pál Zoltántól minden eddigi támogatást megvontak, miközben a magyar kajakozó felkészülésére szánt összeget is visszakövetelik a klubjától. Kiderült, hogy nem Dudás Miklós táplálékkiegészítője okozta a bajt, mint ahogy azt a kajakos előtte gondolta, hanem a barátnője volt gondatlan.

Kedvese, Ivett véletlenül olyan kenőcsöt kevert testápolójához, ami a tiltott szert tartalmazhatta.

"Ivett ezt csak egy hónapja közölte velem" - mondta a sportoló a Borsnak. "A barátnőm beismerése alapján felkerestük a Magyar Antidopping Csoportot, az pedig bevizsgálásra elküldte a tubus tartalmát a bécsi WADA-laborba" - tette hozzá a kajakos, aki reméli bizonyosságot nyer majd, hogy a kenőcs tartalmazott doppingszert.

Dudás úgy számol, közel százmillió forintot bukott kedvese miatt,

ugyanis ha szponzori szerződései érvényben lennének, és K1 200 méteren érmet szerez Rióban, ennyi üthette volna a markát. Ám kapcsolatukban ez nem okozott törést.

Megszólalt egy lány, aki élvezhette a DVBBS "vendégszeretetét" http://www.life.hu/news/20160715-egy-magyar-rajongolany-tavaly-osszel-elment-a-kanadai-testverparral-egy-pesti-hotelbe.htmlEgy magyar lány tavaly részt vett a kanadai páros egyik hazai koncertjén. Elmondása szerint semmi olyat nem tettek vele, amire ő ne bólintott volna rá. News--Leszakad az ég szombaton: vörösbe borult az ország!http://www.life.hu/news/20160715-esos-ido-lesz-szombaton-ne-szervezz-szabadteri-programot-voros-riasztas.htmlHa szabadtéri programot tervezel a hétvégére sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk: szombaton vörösbe borul az ország. News--Megszólalt a megerőszakolt kétéves kislány nevelőapja: “Lejáratták a családomat”http://www.life.hu/news/20160715-megszolalt-a-megeroszakolt-keteves-kislany-neveloapja-lejarattak-a-csaladomat.htmlEgy estén át küzdöttek az orvosok annak a kétéves kislánynak az életéért, akit sajtóinformációk szerint valamilyen szexuális segédeszközzel erőszakoltak meg. A kislány sérüléseit a gyermekotthonban vették észre, ahova édesanyja vitte be az eset után. NewsOrigoA legsokkolóbb videó a nizzai terrortámadásról: vérfagyasztó képsorok, csak erős idegzetűeknek (18+)http://www.life.hu/news/20160715-sokkolo-video-a-nizzai-terrortamadas-utan-mindenutt-holttestek-es-emberi-maradvanyok-hevertek.htmlCsütörtök este a francia nemzeti ünnepen hajtott bele egy kamion a tűzijátékra váró tömegbe. Eddig 84 halálos áldozatot követelt a terrortámadás, köztük sok a gyermek. Sokkoló volt a Promenade des Anglais sétány látványa a támadás után. News--Ez a legmegrázóbb fotó Nizzából (18+)http://www.life.hu/news/20160715-84-a-halalos-aldozatok-szama-nizzaban-koztuk-sok-a-gyerek.htmlCsütörtök este a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékra váró tömegbe hajtott egy tunéziai származású Nizzában élő férfi. Cikcakkban haladt, hogy minél több embert gázoljon el a Promenade des Anglais sétányon. A halálos áldozatok száma 84-re emelkedett, köztük sok a gyerek. News--Egy magyar sérültje biztosan van a nizzai terrortámadásnakhttp://www.life.hu/news/20160715-egy-magyar-serultje-biztosan-van-a-nizzai-terrortamadasnak.htmlTömeges gázolás történt Nizzában csütörtök este. A tunéziai származású nizzai elkövető kamionnal a tűzijátékra váró tömegbe hajtott. A legfrissebb információk szerint 84 halálos áldozatot követelt a támadás. Rengeteg sérültje is van a gázolásnak, köztük egy magyar is. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.