Friss hírek a tragikus buszbalesetről: Megszólalt az egyik túlélő!

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia -
túlélő Verona veronai buszbaleset buszbaleset
Újabb részletek derültek ki a magyar diákok tragikus buszbalesetéről. Megszólalt az egyik túlélő is.

Az MTI tájékoztatása szerint a vasárnap reggeli órákban derül ki, mikor indulhatnak haza az első diákok, vagyis a könnyebb sérültek és kísérőik Veronából. A súlyosabb sérültek egyelőre ott maradnak,

a következő napokban dől el, hogy őket mikor szállíthatják Magyarországra.

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

A hírügynökség Olaszországban lévő tudósítója beszámolt arról is, hogy a Corriere della Sera, a legnagyobb olasz napilap interjút közölt az egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedő magyarral. A fiú elmondta, hogy

az autóbusz Milánó térségében megállt egy rövid pihenőre, talán ekkor váltották egymást a sofőrök, de erről egyelőre nincs pontos információ.

Elárulta azt is, hogy a háromsávos autópálya jól ki volt világítva, és nem volt nagy a forgalom, a busz utasai közül néhányan aludtak, többségük azonban fenn volt, a baleset hirtelen történt, a tűz a busz elejében ütött ki.

Úgy tudni, az autóbusz roncsát már szombaton elszállították, a hatóságok még többször átvizsgálják. Továbbra sem tudni, mi okozta a balesetet, a hatóságok lefoglalták az autósztráda videokameráját, és szemtanúkat hallgatnak meg.

Köztük egy szlovák kamionsofőrt, aki szerint a buszból füst szivárgott.

A veronai buszbaleset egyik túlélője az őket elszállásoló veronai szálloda előtt Forrás: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Veronát és egész Olaszországot megrázta a baleset, nagyon sokan ajánlották fel segítségüket. A tavalyi, spanyolországi buszbalesetben meghalt olasz diákok szülei részvétüket fejezték ki a magyar áldozatok hozzátartozóinak.

Gyászol a dunakeszi Kinizsi Futsal Klub is, amelynek egyik utánpótlástagja is az áldozatok között van. A fiatal sportoló 2011 óta, alakulása óta tagja volt a klubnak.

Veronai buszbaleset: Győrfi Pál telefonon számolt be a sérültek állapotárólhttp://www.life.hu/news/20170121-gyorfi-pal-telefonon-szamolt-be-a-veronai-baleset-serultjeinek-allapotarol.htmlKét férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül – tájékoztatta Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-t szombat este. News--Veronai buszbaleset: A tragédia képekbenhttp://www.life.hu/news/20170121-kepeken-a-veronai-buszbaleset.htmlPéntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. A Szinyei gimnázium diákjai és tanárai Franciaországban voltak síelni, éppen hazafelé tartottak. News--"Hallottam az áldozatok sikoltását az égő buszból" - Megszólalt egy szemtanúhttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbeleset-szemtanuja-megszolalt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz.Szijjártó Péter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. Most pedig megszólalt egy szemtanú is. News--Veronai baleset: Megtalálták egy "hős áldozat" holttestét: Ablaktörő kalapáccsal a kezében halt meghttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-megvan-egy-hos-holtteste.htmlMint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. News--Veronai buszbaleset: Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoznakhttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-gondatlansagbol-elkovetett-emberoles-a-gyanu.htmlA 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért. News--Veronai baleset: Zajlanak az előkészületek a túlélők hazaszállításárahttp://www.life.hu/news/20170121-veronabol-megkezdodik-a-tulelok-hazaszallitasa.htmlAz Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megkezdte az előkészületeket a veronai buszbaleset túlélőinek hazahozatalára, kórházi elhelyezésük megszervezésére - mondta a szervezet kommunikációs és pr-igazgatója szombaton az MTI-nek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.