veronai buszbaleset vádemelés sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, a busz sofőre az egyik túlélője a veronai buszbalesetnek, de az ő személyazonosságát is csak DNS-minta alapján tudták megállapítani. A férfit Olaszországban kezelik, és a kinti rendőrség viszont vádat emel ellene, mert úgy vélik, az ő figyelmetlensége okozhatta a tragédiát.

Az olasz rendőrség vádat emel a Verona közelében baleset szenvedett busz sofőre ellen. A tragédia január 20-án éjjel történt és 16 halálos áldozatot követelt. Több mint húszan pedig megsérültek. Az áldozatok, valamint a két életben maradt, de súlyos sérült azonosítása hétfőn lezárult.

Az olasz rendőrség vádat emel a sofőr ellen Forrás: AFP

Kiderült, hogy egyikük a busz sofőre, aki ellen most vádat emelt az olasz rendőrség. Szerintük ugyanis az ő figyelmetlen vezetése okozta a borzalmas tragédiát, ami 16 ember halálához, és rengeteg sérülthöz vezetett - írja az olasz Local.

Az itthon ápoltak közül kettőt már hazaengedtek a Honvédkórházból, ezt tegnap jelentette be Dr. Tamás Róbert orvosigazgató.

Veronai buszbaleset: az összes áldozatot azonosították

Befejezték a veronai buszbaleset áldozatainak azonosítását. Ezt hétfőn az olasz rendőrség jelentette be. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.