13 év 9 hónapra ítélték a csömöri pedofil férfit

Fotó: Polyák Attila - Origo -
szexuális erőszak gyermekbántalmazás szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2006-ban kezdődött esetet a férfi megdöbbentő részletességgel mesélte el: 13 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A vádlott 2006-ban ismerkedett meg első áldozatával a csömöri játszótéren. Többször is találkoztak ott, a férfi pedig fokozatosan kezdett el közeledni a gyermekhez, kedvességekkel, ajándékokkal halmozta el.

2 év után történt az első molesztálás, és az elkövető szerint ezután minden zaklatás előtt ajándékot adott a kislánynak. Amennyiben a gyermek ellenkezni próbált, a férfi megverte. Beszámolójában ezt is elismerte, de láthatóan nem érzi még most sem az események súlyát:

"Viszonyunk volt, ami öt éven keresztül tartott. Néha eljárt a kezem, ahogy az egy normál viszonyban is megtörténik"

A vádlott később egy felnőtt nő szerelmére vágyott, ezért az egyik kolléganőjének kezdett udvarolni, aki nem biztos, hogy észrevette a férfi közeledési szándékát. Jó kapcsolatot ápoltak, és a nő többször is megkérte a munkatársát, hogy vigyázzon a gyermekére. A 6 éves kislánnyal ugyanúgy járt el, mint a játszótéren megismert gyermekkel: fokozatosan közeledett hozzá és ajándékokat vett neki is.

Szexuális erőszak bűntette miatt tárgyalás a Budapest Környéki törvényszéken Fotó: Polyák Attila - Origo

Volt, hogy a találkozások között évek teltek el, mert többnyire a nyári szünetben kérték fel baby sitterkedésre. Mint később kiderült, mindkét áldozaról pornográf fotókat készített, és a számítógépén további internetről letöltött képeket találtak kislányokról. A második gyermeket is molesztálta, de szerencsére ő nem lett szexuális együttlét elszenvedője, de a férfi bevallotta, hogy ezért cserébe még azon is elgondolkodott, hogy megöli a kislányt.

Kiderült, hogy a férfit gyermekkorában az édesapja rendszeresen bántalmazta, és homoszexuálisnak tartotta. Azt is elmesélte, hogy tini korában szexuális kapcsolata volt a húgával, de érdekes módon abban az esetben is magát tartja áldozatnak, és nem a lánytestvért.

Az elkövetőt hosszú börtönévekre ítélték Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfit végül 13 év kilenc hónapra ítélték. Az ítélethirdetés közben a férfi nagyot sóhajtott. A szakértői vélemények szerint az ma még nem megállapítható, hogy a két kislányra milyen hatással vannak az elszenvedett események - írta meg az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.