Időjárás: havazás és hófúvás miatt vészjelzés van érvényben

havazás időjárás hófúvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig elkényeztetett minket az időjárás, de most annál erősebben köszönt be a fagy és a hó. Figyelmezető előrejelzés van érvényben az ország több területén, ezeken a helyeken kell vigyázni.

Zord hideg várható a héten, hóval, havasesővel és hófúvással. Az eddigi enyhe tél véget ért, eljött az igazi fagyok ideje. Az időjárás miatt figyelmezető vészjelzést adott ki mára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zord hideg és havazás lesz Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Alpokalján, főként Vas, Zala megyében végig havazás várható,

másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, főként keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző. Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék.

Éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 cm friss hó várható,

délnyugaton még nagyobb mennyiséggel. Síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Napközben keleten, északkeleten síkvidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon főként Vas és Zala megyében a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak.

Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.