Gyárfás Tamásra nyomkövető kerülhet: bíróság dönti el

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
nyomkövető gyilkosság Fenyő János Gyárfás Tamás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyárfás Tamást azzal gyanúsítják, hogy ő adott közvetve parancsot Fenyő János meggyilkolására 20 évvel ezelőtt. Ezt egy hangfelvétel bizonyítja, melyet Gyárfás állítása szerint ő adott a oda a rendőrségnek. Az úszószövetség egykori elnökét kiengedték az előzetes letartóztatásából, házi őrizetéről pénteken döntenek.

Azzal vádolja a rendőrség Gyárfás Tamást, hogy ő adott megbízást 20 évvel ezelőtt Fenyő János meggyilkolására. Kedden fogták el az egykori úszóelnököt, de nem tartották előzetesben sokáig. Kiengedése után vallott a bizonyító erejű hagfelvételről, ami miatt gyanúsítják.

Gyárfás Tamás házi őrizetéről pénteken döntenek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van"

Nekem dobták be, és én adtam oda a rendőrségnek"

"A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatokat megvizsgálva megállapította, hogy a terhelttel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, nevezetesen az előzetes letartóztatás helyett azonban

a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

A főügyészség álláspontja szerint ugyanis különösen a gyanúsított személyi körülményeire, eddigi életvezetésére, valamint arra is, hogy a nyomozó hatósággal együttműködő magatartást tanúsított, az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatók" - olvasható az ügyészség honlapján. Gyárfás Tamás nyomkövetőjéről pénteken dönt a bíróság.

Gyárfás Tamást kínai útja előtt vették őrizetbe

Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt fogták el, pontosan azzal vádolja a rendőrség az egykori úszóelnököt, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására. Gyárfást éppen azelőtt vették őrizetbe, hogy Kínába utazott volna. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.