Lecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara: sokan megsérültek

Forrás: MTI/EPA/JIJI PRESS/- -
Japán sérültek trópusi vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara, a Tapa, 19-en megsérültek, 300 légi járatot töröltek - számolt be vasárnap az NHK helyi közszolgálati televízió.

A meteorológusok előrejelzése szerint a vihar vasárnap estére éri el Kjúsút, ahol helyenként akár 300-400 milliméter eső is eshet. Kjúsún korlátozták a vasúti forgalmat is, miután a szigetre tartó szél erőssége egyes helyeken elérte az óránkénti 160-190 kilométeres sebességet.
A hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy a rendkívüli időjárás miatt a tengeren nagy hullámok keletkeznek, míg a szárazföldön a megnövekedett csapadék mennyisége miatt földcsuszamlások lehetnek.

Icsihara, 2019. szeptember 9. Légi felvétel egy golfpálya lakóházakra zuhant hálófaláról, amelyet az óránkénti 200 kilométeres sebességű széllökésekkel pusztító Faxaj tájfun döntött el a a Csiba prefektúrabeli Icsihara városban 2019. szeptember 9-én. MTI/EPA/JIJI PRESS Forrás: MTI/EPA/JIJI PRESS/-


A Tapa további útja a Cusima-szorost érintve Honsú és Hokkaidó szigete felé vezet, majd hétfőre kijut a Csendes-óceánra, ahol szakértők szerint új erőre kaphat.
Szeptember elején Japánban a Fakszaj tájfun tombolásában három ember meghalt, több mint hatvan megsérült.

Másfél liter kávét szik fél éves kora óta a 14 hónapos kislányhttp://www.life.hu/news/20190922-masfel-liter-kavet-szik-fel-eves-kora-ota-a-14-honapos-kislany-az-indoneziai-nyugatcelebeszen.htmlAz indonéziai Nyugat-Celebeszen élő család nem tudja előteremteni a tej vagy tápszer árát, ezért a tizennégy hónapos gyerekük, Hadijah Haura fél éves kora óta másfél liter meleg kávét kap. NewsOrigoGyakori a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékeknélhttp://www.life.hu/news/20190921-gyakori-a-panasz-az-ujsaghirdetesek-alapjan-rendelt-termekeknel-fogyasztovedelem.htmlGyakran érkeznek panaszok a fogyasztóvédelemhez az újsághirdetések alapján rendelt termékek miatt - mondta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. News--Időjárás: napsütéses hétvége után esős hétköznapok jönnek hidegfronnalhttp://www.life.hu/news/20190922-idojaras-napsuteses-hetvege-utan-esos-hetkoznapok-jonnek-hidegfronnal.htmlMa még ki lehet használni a jó időt, a jövő héten azonban már zordabb arcát mutatja az időjárás. News--Feltaláltak egy eszközt, amely visszafordíthatja a kopaszodást http://www.life.hu/news/20190920-feltalaltak-egy-eszkozt-amely-visszafordithatja-a-kopaszodast.htmlEgy nemzetközi kutatói csoport kifejlesztett a férfiak számára egy eszközt, amely nemcsak elfedi a kopaszságot, de még vissza is fordítja! NewsThinkstockMegduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatthttp://www.life.hu/news/20190921-megduplazodhat-a-katasztrofak-karosultjainak-szama-2050re-a-globalis-felmelegedes-miatt.htmlMegduplázódhat a katasztrófák segítségre szoruló károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés okozta aszályok, nagy erejű viharok, árvizek és tűzvészek miatt - figyelmeztet a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének új jelentése.NewsOrigoMagánklinikán kezelték csontkovácsok egy nő gerincproblémáit: életveszélyes sérüléseket okoztakhttp://www.life.hu/news/20190919-maganklinikan-kezeltek-csontkovacsok-egy-no-gerincproblemait-eletveszelyes-seruleseket-okoztak.htmlCsontkovácsok kezelték egy 69 éves nő nyaki gerincproblémáit egy herszoni magánklinikán: súlyos, életveszélyes sérüléseket okoztak. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.