Kényelem és dizájn a kertben – pénztárcabarát és burzsuj ötletek

Forrás: Thinkstock -
terasz otthon kert lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ízlésesen berendezett kert egyik központi eleme a terasz. Itt sziesztázol a nyári forróságban, és vendégeidet is itt fogadod, kiemelkedő fontosságú hát, hogy kerti bútoraid hangulatosak és kényelmesek is legyenek. Alábbi válogatásunkkal megpróbáltunk mindkét lényeges szempontnak eleget tenni. Sőt, azokra is gondoltunk, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kerti bútoraikra több százezer forintot költsenek!

Egy otthonos és hangulatos terasz? Nem nagy varázslat! Amire biztosan szükséged lesz hozzá: kényelmes ülőalkalmatosság, asztal, egy-két hangulatos lámpa és néhány kedves kerti dekoráció. Ezekkel az alapdarabokkal egy csapásra meghitt hangulatot teremthetsz a kertedben. Nem mindegy ám, hogy mindez mennyire terheli meg pénztárcádat! Egy terasz berendezését viszonylag olcsón is meg lehet úszni, de akár szemérmetlenül nagy összeget is az üzletben hagyhatsz. Mi most mindkét megoldásra mutatunk neked ötleteket.

Forrás: Thinkstock

Ha nem számít az ár

Ha az ár nem számít, bátran válogathatsz a kényelmes és hangulatos kerti garnitúrák között. Színek, formák, stílusok garmada vár rád. A bútorokhoz jól illő lámpák, növénytároló ládák vagy kisebb-nagyobb kerti díszek még barátságosabbá varázsolják majd a környezetedet.

1. KIKA Kétszemélyes hintaszék 79.900 forint, 2. IKEA Pavilon 54.990 forint, 3. Jysk Madáretető 4.990 forint, 4. IKEA Napelemes LED lámpa 4.490 forint, 5. IKEA Kanapé együttes 190.870 forint, 6. Tchibo Virágtartó 41.995 forint, 7. Jysk tűzrakó 15.990 forint

Kedvező ár, maximális komfortérzet

Tartsd szem előtt, hogyha valami pénztárcabarát, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz minőségű vagy gagyi! Ebben az esetben is lehet figyelni a kényelemre és a stílusra egyaránt, sőt kell is! Ha szemfülesen válogatsz, a számládon valószínűleg jóval kisebb összeg szerepel majd, a kerted összképén viszont ez nem fog meglátszani.

1. IKEA Napelemes függőlámpa 2.290 forint, 2. IKEA Napernyő 5.990 forint, 3. IKEA Étkezőszett 9.970 forint, 4. Tchibo Virágláda szett 16.995 forint, 5. Jysk Madáretető 1.490 forint, 6. Butlers Földnedvességmérő madárka 3.321 forint 7. Butlers Nyugágy 16.110 forint
Panelban laksz? Íme, tuti tárolási tippjeink!http://www.life.hu/otthon/20150409-tarolasi-otletek-panellakasba.htmlEgy rakat mütyüröd, bigyód, kacatod van, amelyektől nem szívesen válnál meg, aprócska panellakásodban viszont lassacskán ki sem látszol a halomban álló limlomok mögül? Néhány okos megoldással és praktikus ötlettel rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz, mutatjuk, hogy csináld!OtthonOrigoÍgy segítheti Hófehérke és a hét törpe gyermeked lelki fejlődéséthttp://www.life.hu/csalad/20150408-a-mesek-es-a-meseles-pozitiv-hatasa-a-gyermekek-fejlodesere.html„Nincs rá időm!" „A gyerek sokkal jobban élvezi a mesefilmeket!" „A mesélés már úgyis kiment a divatból!" Neked is ismerősek ezek a kifogások? Egy brit felmérés szerint az ottani szülők egy részének még csak mesekönyve sincs otthon, és csak a gyerekek 7 százalékának mesélnek minden este rendszeresen. Ti milyen gyakran szoktatok mesét olvasni a gyereknek?Család--Trónok harca a brit uralkodóházban: Veszélybe kerül-e György herceg az újabb trónkövetelő színre lépésével?http://www.life.hu/csalad/20150408-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-brit-kiralyi-par-masodik-gyermekenek-vajon-mi-lesz-a-sorsa.htmlLaza lesz és lázadó? Netán elnyomott, meghunyászkodó? Vagy egy elkényeztetett ficsúr? És vajon letaszítja-e trónjáról testvérét, György herceget? A gyermekek életének alakulását bizony nagyban befolyásolja születési sorrendjük, utánajártunk hát, milyen sors vár Katalin hercegné és Vilmos herceg hamarosan világra jövő másodszülött gyermekére.CsaládNorthfotoNe tedd - ezért biztosan nem kell utcára dobnod a kutyád!http://www.life.hu/csalad/20150402-ezekre-figyelj-ha-gyermeket-szeretnel-vallalni-ugy-hogy-kutyat-is-tartasz.htmlA kutya az ember legjobb barátja, sőt vannak családok, ahol a szőrös kis négylábút szinte gyermekükként szeretik. De mi történik, ha a fogadott „gyerek” mellé a gólya egy valódi kisbabát is hoz a házhoz? Te is utcára tennéd a kutyádat, ha kiderülne, hogy gyermeket vársz?CsaládThinkstockCsodadesszert Olaszországból - hihetetlenül finom és elképesztően egyszerűhttp://www.life.hu/csalad/20150407-az-olasz-csodadesszert-a-tokeletes-panna-cotta-receptje.htmlMennyeien finom, és villámgyorsan elkészítheted! Az Észak-Olaszországból, Piemontéból származó panna cotta a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édessége. Mutatjuk a receptjét!Család--Rezsicsökkentés házilag! Néhány egyszerű trükkel könnyedén lefaraghatsz vízszámládból!http://www.life.hu/otthon/20150407-otthoni-praktikak-amelyek-segitsegevel-csokkenhet-a-vizfogyasztas-ezaltal-a-vizszamla-is-kevesebb.htmlEgy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.