Egyedülálló nő megosztaná - egy igazi szingliotthon alapdarabjai

nők szingli otthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyedülálló nőket szinte minden korban mítosz lengte körül – gondolj csak a híres írónőre, Jane Austenra vagy a 20. századi szinglimozgalom oszlopos tagjára, a sorozatbeli Carrie Bradshaw-ra. Többek között Carrie-nek is köszönhető, hogy a szingli szó hallatán ma már nem egy egyszerű egyedülálló nő jelenik meg a szemünk előtt, mára a szingliség életmód lett, a modern, független nő jelképe. 

Egy modern, független nőnek általában markáns véleménye van az őt körülvevő világról, tisztában van vágyaival és elvárásaival, így képes a saját ízlése szerint kialakítani környezetét. Egy szingli nő lakása sok mindent elárul lakója életviteléről, stílusáról – mivel nem kell osztozkodnia senkivel – otthona atmoszféráját teljes mértékben a saját arcára formálhatja.

Forrás: Thinkstock

Az egyedi igények mellett azonban vannak olyan alapvető bútordarabok, kiegészítők vagy egyszerű fortélyok, amelyek egy lánylakásból sem hiányozhatnak! Íme, a Life.hu válogatása!

Tükröm, tükröm

Dupla tükör, hogy minden láthass! Akár egy trükkös szekrénnyel is megoldhatod, de a legegyszerűbb, ha két nagyméretű tükröt helyezel el egymásra merőlegesen, így öltözködés közben egyszerre vizslathatod magad elölről és hátulról is.

Tárolás okosan

Imádod az ékszereket, különféle csecsebecséket, de a nap végén minden egyes darab a lakás különböző pontjain landol? Gondolkodj előre! Egy kedves kis tárolódoboz az ágy melletti éjjeliszekrényen vagy egy egyszerű tálka a fürdőszobaszekrényben csodákra képes. Ha lefekvés vagy zuhany előtt kéznél van egy praktikus tároló, az ékszereidet is mindig rendben tudhatod majd.

A nőnek a konyhában a helye?

Nem feltétlen! És a konyhai kütyüknek sem kell feltétlenül szanaszét heverniük. Évente egyszer használod a turmixgépet? Minek foglalja a pulton a helyet? Érdemes csak azokat az alapdarabokat elöl hagynod, amiket valóban használsz is, minden másnak zárt ajtók mögött a helye.

Forrás: Thinkstock

Pipereasztal = íróasztal

Egy modern pipereasztalon éppúgy helye van az iPadnek, mint a nagymamádtól örökölt parfümös üvegcsédnek. A fejlett technikának köszönhetően ma már nincs szükséged külön író- és külön pipereasztalra – egy egyszerű, de korszerű, dizájnos asztallal könnyedén ötvözheted a két stílust, ezzel pedig rengeteg helyet megspórolhatsz.

Zölden, boldogan

Néhány gyönyörűen zöldellő növény a lakásodat egy csapásra otthonná varázsolhatja. Ne várd meg, míg valakitől virágot kapsz, vedd meg magad! Nem kell ám nagy kiadásra gondolnod, néhány egyszerű cserepes növény – ha megfelelően gondozod őket – évekig otthonod dísze lehet, ha pedig az állandó lakók mellé egy-két csokor színes, vidám idényvirágot is beszerzel, garantált lesz a csajos hangulat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.