Nem a méret a lényeg - Aprócska luxusotthonok

méret luxus kicsi otthon apró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gigantikus birtokon elterülő legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad. 

A nyugalom szigete

Friday Harbor egy Washington állambeli kicsike, idilli közösség, itt található a képen látható aprócska zug is. Ez a különleges házikó egy hálószobával, egy picike fürdőszobával és egy lélegzetelállító kilátással is büszkélkedhet. A mindössze 60 m2-es vityilló 1 850 000 dollárba kerül, azaz nagyjából 500 millió forintba. Ez az jelenti, hogy egy négyzetméter csak nem 31 000 dollárt, vagyis több mint 8 millió forintot kóstál. Megéri az árát, nem igaz?

Forrás: luxexpose.com

Holdfolyó

Amikor az egyedi dizájn és az energiatakarékosság találkozik az eredmény egy környezetbarát, luxus mobilház. A Moonriver névre hallgató házikó nem mellesleg hihetetlenül stílusos és elegáns is.

Forrás: humble-homes.com
Forrás: humble-homes.com
Forrás: humble-homes.com

Keleti hatás

Ezt az Oregon államban található pici otthont a Távol-Kelet inspirálta, pontosabban a Japánra jellemző minimalista stílus. Ez az egyedi házikó az egyszerűség és a luxus tökéletes ötvözete: a galériás hálószoba, konyha és fürdőszoba mellett egy jakuzzi is helyet kapott benne.

Forrás: collective.evolution.com
Forrás: collective.evolution.com
Forrás: collective.evolution.com

Luxustáborozás

Ehhez a nem mindennapi házikóhoz szinte semmit nem kell hozzáfűzni. Ha nem zavar, hogy a szomszédok és a járókelők megbámulnak pezsgőfürdőzés közben, akkor tökéletes kempingszállás lehet a luxus és a természet szerelmeseinek.

Forrás: Aidan Reeve
Forrás: Aidan Reeve

Kanyargós formák

Ennek a kissé fura formájú házikónak a különlegességét főként az adja, hogy a falak agyag, homok, szalma és víz alkotta keverékből épültek. A falszerkezetet kézzel alakították ki, ennek köszönhető, hogy szinte minden helyiség egyedi, kissé hullámos, kissé kacskaringós formákban pompázik.

Forrás: guff.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.