A jövő utazási innovációja! - Szálloda, mely átszeli Amerikát

Forrás: Brandan Siebrecht -
utazás Amerika innováció szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel.

A Nevadai egyetemen végzett Brandan Siebrecht terve a szálloda és a gyors közlekedés kényelmét ötvözi.

Brandan Siebrecht terve a szálloda és a gyors közlekedés kényelmét ötvözi Forrás: Brandan Siebrecht

Így képzeld el a „vonat hotelt"

Lényegében 13 hotelt kapcsol össze az Egyesült Államok különböző városaiban. A 2013-as Tesla vezérigazgatója, Elon Musk elképzelése inspirálta, melyben a közlekedé, olyan járművek használatára támaszkodik, amelyek egy csökkentett nyomású csőben mozognak.

A közlekedés, olyan járművek használatára támaszkodik, amelyek egy csökkentett nyomású csőben mozognak Forrás: Brandan Siebrecht

Mit jelent ez pontosan? Nos, ez egy energiatakarékos módja lenne a gyorsabb utazásnak, anélkül, hogy elhagynánk a szállodai szobát.

A mobil hotel megállna Seattle-ben, Portlandban, San Franciscóban, Las Vegasban, Los Angelesben, Denverben, Sante Fe-ben, Austinban, Chicagóban, Nashville-ben, Washingtonban, New Yorkban és Bostonban.

A mobil hotel megállna több nagy amerikai városban is Forrás: Brandan Siebrecht

Az öt legmenőbb szállodai szolgáltatás - Meg fogsz lepődni!

A luxushotelekben az elegáns berendezések, tágas szobák, lakosztályok és a pazar kiszolgálás hozzátartozik az alapszolgáltatásokhoz. Ahhoz azonban, hogy a vendégek igazán emlékezetes napokat töltsenek egy szállodában, ennél egy kicsit több kell. Valami plusz, valami extra, amitől meg lehet különböztetni egymástól a milliós szállásokat - nos, vannak hotelek, ahol kimaxolták az egyediséget.

Ez a forradalmi koncepció nem csupán az utazás okozta kellemetlenségeket – több jegy megvásárlása, késés, csatlakozás – szüntetné meg, de a különbözői szállodai foglalások terhét is levenné az utazni vágyóról. Ráadásul mindig ugyanabban a szobában lehetne megszállni, ami kényelmes és biztonságos is egyben.

Mindig ugyanabban a szobában lehetne megszállni, ami kényelmes és biztonságos is egyben Forrás: Brandan Siebrecht

Ezt nyújta majd a Hyperloop Hotel a vendégeknek/utasoknak

A szállodai lakosztályok újrahasznosított szállítódobozokból készülnek majd, de a luxuson nem fognak spórolni; mindegyiket saját irodával, nappalival, egy síkképernyős TV-vel, hálószobával és egy fürdőszobával tervezik. Siebrecht azt jósolja, hogy a vendégek a Hyperloop rendszeren keresztül hozzávetőleg 1.200 dollárért utazhatnak majd.

A szállodai lakosztályok újrahasznosított szállítódobozokból készülnek majd, de a luxuson nem fognak spórolni: mindegyiket saját irodával és egy síkképernyős TV-vel tervezik Forrás: Brandan Siebrecht
Megnyílt Kuba első 5 csillagos szállodája Havannában – Járd körbe!http://www.life.hu/otthon/20170623-megnyilt-kuba-elso-5-csillagos-szallodaja-havannaban-jard-korbe.htmlKuba továbbra is kedvelt, egyszerre egzotikus és romantikus úti cél. Havanna, most már az igazi luxust kedvelők igényeit is képes kielégíteni; megnyitotta kapuit a Gran Hotel Mazana Kempinski La Haba. Nézd meg ezt a csodálatos szállodát! Otthon--Megérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!http://www.life.hu/otthon/20170620-megerkeztek-a-2018-as-ev-lakberendezesi-szinpalettai.htmlHivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Otthon--Álomotthonok - Kertvárosi modern luxus egy budapesti lakóparkban!http://www.life.hu/otthon/20170618-alomotthonok-kertvarosi-modern-luxus-egy-budapesti-lakoparkban.htmlA hazai tervezők keze nyomát viselő luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében, Dóró Judit belsőépítész újabb munkáján ámulhatunk. A sok kisebb terekből álló ingatlanokat általában túlzsúfolják a megfelelő tárolók elhelyezésével. Éppen ezért nehéz is ilyen tereket tervezni, hogy a tágasság érzése mellett is még kényelmes és élhető design alakuljon ki. Íme, egy jó példa arra, hogy hogyan lehet az ilyen elrendezésű és osztottságú lakásokat praktikusan és extrán megtervezni! Otthon--Tudd meg, melyik a születési hónapod virága, és díszítsd vele otthonod!http://www.life.hu/otthon/20170615-tudd-meg-melyik-a-szuletesi-honapod-viraga-es-diszitsd-vele-otthonod.htmlA születési hónapok alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl, virágokat is rendelhetsz világrajöveteled napjához. Ismerd meg, és válaszd a születésed hónapjához tartozó virágot; ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba. OtthonThinkstockRobert Downey Jr. Malibun vett házat, mely híres filmbéli karakterét, Vasembert idézi meghttp://www.life.hu/otthon/20170612-robert-downey-jr-malibun-vett-hazat-mely-hires-filmbeli-karakteret-vasembert-idezi-meg.htmlAz nem kétséges, hogy Robert Downey Jr. az élet császára - a Forbes szerint jelenleg Hollywood egyik legjobban kereső színésze - ám azt kevesen tudják, hogy 30-as éveiben kábítószer-függőséggel küzdött. Később, mikor maga mögött hagyta az önpusztító életet, karrierjét a Vasemberrel élesztette újjá. Ez a karakter – érthető okokból – teljesen eggyé vált a színésszel, amit mi sem bizonyít jobban, hogy most gyakorlatilag vett egy házat, mely „Tony Stark" otthonát idézi meg. OtthonAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.