7 dolog a háztartást illetően, amit eddig rosszul tudtál

fürdőszoba takarítás háztartás tippek-tanácsok konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tapasztalt háziasszony vagy? Netán még csak most költöztél el a szülőktől? Bárki is légy, a következőkben biztos, hogy találsz legalább 2-3 olyan dolgot, melyet eddig rosszul csináltál.

1. Porszívó

Te is a dobozban hagytad a kis fejeket, melyeket a porszívóhoz kaptál? Akkor most vedd elő! A vékony és apró sörtés fejekkel, sokkal hatékonyabban távolíthatod el a port olyan helyekről is, melyeket eddig nem értél el.

A vékony és apró sörtés fejekkel, sokkal hatékonyabban távolíthatod el a port olyan helyekről is, melyeket eddig nem értél el Forrás: Shutterstock

2. Mosogatás

A mosogatószivacsokat pár naponta mindenképp érdemes alaposan kitisztítani. Hiába gondolod úgy, hogy a mosogatószer és a víz kellően hat rá, igazából csak az edényeket és poharakat tudod vele megtisztítani. Sőt, ha időnként nem áztatod forró vízbe és teszed be a mikróba, vagy főzöd ki, akkor a mosogatás sem lesz hatékony.

3. Mosószer

Nem lesz attól tisztább a ruha, ha túltöltöd a mosószer adagolóját. Sőt! Sok esetben az öblítő nem tudja teljesen kiáztatni a ruha szöveteiből és így keményebb lehet a ruha. Nyugodtan tartsd be az adagolási útmutatót.

4. Vasaló

Mindig öntsd ki a felesleges vizet a gőzölős vasalóból, főként, ha a talpán tárolod. Így elkerülheted, hogy felesleges vízkő rakódjon le a lyukakban.

Mindig öntsd ki a felesleges vizet a gőzölős vasalóból, hogy ne rakódjon le benne a vízkő Forrás: Shutterstock

5. Főzés és a fedő

Igen, a fedőt azért tesszük rá az edényre, hogy gyorsabban megfőjön az étel. Azzal, hogy gyakran kíváncsiskodsz – felemeled a fedőt – folyamatosan visszaveszed a hőt. Érdemes csak a főzési idő vége felé rápillantani és kóstolni. Hidd el, így nyugodtabb és gyorsabb lesz az ebéd, vacsora elkészítése.

6. Fogkefe

Főként a gyermekfogkefékhez adnak kis műanyag dobozkát, mely elméletileg arra hivatott, hogy utazáskor rátedd a fogkefe fejére. Ám sajnos sokan otthon, közvetlenül a fogmosás után is használják ezeket. A sötét és nedves környezet azonban kedvez a baktériumoknak, így ha valóban tiszta fogakat szeretnél, ezeket a tokokat, csak száraz fogkefén használd.

7. Hűtő és mélyhűtő

Persze, rendkívül szuper, hogy intenzív hideget lehet elérni ebben a „szerkényben", de hidd el, gyakran teljesen feleslegesen használsz el több áramot. Nem kell, hogy mínusz 40 fok legyen a mélyhűtőben és 0 fok a hűtőben. Az ételek felmelegítése is gyorsabb lesz, ha nem maximumon járatod.

Nem kell, hogy mínusz 40 fok legyen a mélyhűtőben és 0 fok a hűtőben, az ételek felmelegítése is gyorsabb lesz ha nem maximumon járatod "Forrás: Shutterstock "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.