7 pénztárcabarát ötlet, amivel feldobhatod a gyerekszobát

Forrás: Shutterstock, IKEA -
dekor gyerekszoba pénztárcabarát dísz olcsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dekoráció az otthon szíve és lelke. Ezek a tárgyak tükrözik az ottélők egyéniségét, azért vannak ott, mert pozitív érzelmek kötődnek hozzájuk, lehetnek akár igazán személyesek is. A gyerekszobában a dekoráció különösen fontos, hiszen jót tesz a fejlődő agynak, ha sokféle forma és szín veszi körül, és természetesen az első családi emlékek is szívmelengető dekorelemmé válhatnak. 
  • Hajtogatás

Néhány színes papírt tényleg nem nagy összeg beszerezni, és már csak a kézügyességedre lesz szükség, hogy igazán szépet alkoss. A mi abszolút kedvencünk a darumadár, amit fel lehet lógatni lámpára, de a babaágy fölé lógatva, forgóként is színes, vidám látvány lehet a pici számára. Ha igazán kreatív vagy, akkor húzz ki több damilt keresbe-kasul a szobában, és arra lógass szintén damillal darumadarakat. Így olyan hatást kelt, mintha tényleg ott repülnének.

A fellógatott színes origami darumadarak igazán feldobják a szobát Forrás: Clara's Paper Garden
  • Girlandok

A giralndok elkészítése is egyszerű feladat, de annál színpompásabb és látványosabb dekoráció. Válassz tetszőleges színű papírokat, akár színeseket, akár sima barnát, mint a csomagolópapír. Előbbi magában is szépen mutat, utóbbit nagyobb gyerekekkel ki is festhetitek, vagy ha van otthon stenciletek, azzal is díszíthetitek. A papírokból vághattok háromszövegek, szívecskéket, vagy akár téglalapokat két hegyes csúccsal az alján, de mintalyukasztóval, vagy mintázott ollóval is cifrázhatjátok a négyzetek alját, attól függően, hogy milyen eszközeitek vannak otthon. A kivágott papírokat ragasszátok rá, vagy fűzzétek fel egy jó hosszú madzagra, és feszítsétek ki a falakra, vagy át a szobán. Girlandokat csinálhattok akár maradék fonalakból, illetve az azokból készült pompomokból is. De ha szeretsz nemezelni, akkor színes nemezlabdák is szóba jöhetnek. Ezeket aztán csak fel kell fűzni őket, és máris kész a játékos és színes dekoráció.

A giralndok elkészítése is egyszerű feladat, de annál színpompásabb és látványosabb dekoráció, különböző anyagokat használva pedig még izgalmasabb lesz az eredmény Forrás: Flickr/the green gables, woolandthegang.com
  • Öntapadós fólia

A falmatrica manapság nagyon közkedvelt díszítőeleme a gyerekszobának. Ha viszont igazán kreatív szeretnél lenni, akkor ne magát a matricát vedd vagy rendeld meg, hanem keress öntapadós fóliát, amit nagyobb papírboltokban is lehet kapni rengeteg féle színben. Ebből a sablonok elkészítése után, te magad tudsz kivágni különböző formákat: állatokat, virágokat, felhőket, fákat lombkoronával.

A falmatrica manapság nagyon közkedvelt díszítőeleme a gyerekszobának, az öntapadós fólia azonban még ennél is jobb megoldás Forrás: etsy.com, walldecalworld.com
  • Táblafesték

Ötletes megoldás táblafestékkel festeni a szoba egyik falára. Az anyukák jól tudják, hogy a gyerekek imádnak a falra rajzolni, így pedig meg is tehetik. Maszkoló szalaggal jelöljétek, hogy mekkora és milyen formájú területet szántok táblának, és mehet is a rajzolás, a színezés, minden nap más-más minta díszeleghet a gyerekszobában. Mivel ebben a helyiségben minden a praktikumról szól, jó megoldás, ha a táblefestékkel lefestett rész egészen a földig ér, így ha esetleg a kelleténél nedvesebb törlőronggyal tüntetik el a gyerekek a rajzaikat, akkor sem kell a falon végigfolyó krétás viztől tartani.

A gyerekek imádnak a falra rajzolni, a táblafestékkel lekent falra pedig meg is tehetik Forrás: Shutterstock, IKEA
  • Képkeretek

Manapság készen is lehet venni olyan textillel bevont képkeretet, amin madzagok futnak végig, és ezekre csipesszel rögzíteni lehet különböző képeket, fotókat. Ilyet természetesen ti magatok is csinálhattok: egyáltalán nem bonyolult. A művelet legnehezebb része a fakeret elkészítése. Ezen aztán hátul szögekkel rögzíthetitek a kiválasztott textilt, majd szintén hátul, rajzszegekkel a madzag elején és végét is rögzítsétek. Néhány fa csipeszre lesz még szükség, amivel a gyerekekről készült fotókat felrakhatjátok.

Csináljunk különleges képkeretet mi magunk! Forrás: IKEA, commoncreativatlanta.com/Jess Smith
  • Mágnesfesték

Egy újabb nagyszerű festék, ami szintén nem kerül sokba, legalábbis ekkora mennyiségben, amekkora egy gyerekszobába kell. Szintén maszkoló szalaggal készítsétek el a körvonalait annak a területnek, ahova fel akarjátok vinni a mágnesfestéket. Ebben az esetben több lehetőségetek van, mint a táblefestéknél: nem kizárólag négyzetben vagy téglalapban gondolkodhattok, csinálhattok akár szív formát is, persze egy egész falat is lefesthettek vele. Ehhez beszerezhettek különböző színes mágneseket, amivel ki lehet rakni a gyerekek rajzait, alkotásait. A mágneses fal egyébként nemcsak így, azaz dekorációs elemként működik: rengeteg olyan gyerekjáték van, amiben mágneses formák, számok, betűk vannak, amiket használni tudnak ezen a felületen.

A mágneses fal nemcsak dekorációs elemként működik: rengeteg olyan gyerekjáték van, amiben mágneses formák, számok, betűk vannak, amiket használni tudnak ezen a felületen Forrás: restyledbyvalerie.com
  • Foszforeszkáló festék

A foszforeszkáló festék is nagyszerű találmány. Persze sokak számára biztosan egyszerűbb néhány foszforeszkáló csillagot, vagy bármilyen más formát készen megvenni, mégis nagyon izgalmas, ha mi magunk készítjük a mintákat, amelyek aztán világíthatnak az éjszakában. Különböző színekben és kiszerelésekben kapható ez a festék, így érdemes előre kitalálni, hogy mit szeretnétek majd felrajzolni a falakra. Egyszerű pontozással csinálhatunk csillagos éjszakát, de rajzolhatunk bárányokat, és egészen művészi képeket is, ha van hozzá kézügyességünk.

Egyszerű pontozással csinálhatunk csillagos éjszakát Forrás: ebay.com
Transzferálás üvegre, avagy matricakészítés házilaghttp://www.life.hu/otthon/20180206-matricakeszites-hazilag-transzferalas-uvegre.htmlMúlt héten elárultuk, hogy miért a transzferálás az egyik kedvenc kézműves technikánk, és bemutattuk, hogy működik ez fa és textil alapon. Mivel az üveg transzferálása más fogásokat igényel, ennek most külön cikket szentelünk. Kreatívkodásra fel! OtthonOrigoSzivárványszínekbe öltöztették a nyomornegyedet - Elképesztő fotók!http://www.life.hu/otthon/20170612-szivarvanyszinekbe-oltoztettek-a-nyomornegyedet.htmlNem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! Otthon--Transzferálás: egy filléres DIY technikahttp://www.life.hu/otthon/20180130-transzferalas-egy-szuper-diy-technika.htmlEgyik kedvenc DIY technikánk a transzferálás. Egyrészt mert viszonylag egyszerűen lehet belőle nagyon látványos dolgokat alkotni, ráadásul szinte minden felületen használható. Mégis, ami a legjobb benne, hogy bármilyen képet, fényképet, mintát vagy feliratot át tudsz vinni ezekre a felületekre, így igazán személyes dekoráció vagy ajándék készülhet vele. Otthon--A Normafánál álló kultikus épület átalakulása http://www.life.hu/otthon/20180209-a-normafanal-es-a-gyermekvasut-vegallomasanal-allo-kultikus-epulet-atalakulasa.htmlHétről hétre szeretünk bemutatni hazai tervezőirodák által megálmodott és életre keltett álomotthonokat. Ám most valami igazi különlegességet hoztunk; egy régi épület átalakításának kezdetét és megújulásának látványterveit hoztuk el. Otthon--Jennifer Aniston beengedte otthonába az Architectural Design fotósaithttp://www.life.hu/otthon/20180208-jennifer-aniston-beengedte-otthonaba-az-architectural-design-fotosait.htmlA Jóbarátok Rachelje 7 éve él ugyanabban a házban, ahová most fotósok is bepillantást kaphattak. Otthon--Nézd meg Reese Witherspoon csodálatos otthonát: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180204-nezd-meg-reese-witherspoon-csodalatos-otthonat-video.htmlReese Witherspoon nem csak kortalan, de rendkívüli ízléssel is rendelkezik: nézd meg meseszép otthonát. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.