Kicsi a gyerekszoba? Ne aggódj, mutatjuk, miként tudod a legjobban kihasználni

ágy gyerekszoba gyerekágy kis alapterület bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis alapterületű gyermekszobák kihívást jelenthetnek a berendezés tekintetében. Hiszen ez a helyiség egyszerre hálószoba és nappali. Pár egyszerű trükkel azonban sok helyet nyerhetsz.

A legnagyobb bútor, az ágy.

Válassz olyat, ami beépített tárolóval rendelkezik. Az alatta lévő fiókok rengeteg dolgot képesek elnyelni, anélkül, hogy plusz helyet foglalnának a szobában. Amennyiben a gyerek ágyát nem akarod lecserélni egy ilyen kompakt darabra, úgy vegyél pár tároló dobozt, amik elég nagyok, hogy sok minden elférjen bennük, de elég kicsik ahhoz, hogy beférjenek az ágy alá.

Egy kis alapterületű szobában remek megoldás lehet a galériaágy, melynek alsó részén kényelmesen elfér egy íróasztal és egy komód, sőt, még fiókok is. Két gyermek esetén válassz emeletes ágyat, ekkor egy fali lehajtható asztallal tudsz plusz helyet spórolni, melyek akár az ablak alá is felszerelhetsz.

1. Norbo lehajtható asztal IKEA 9990 Ft, 2. Emeletes ágy ASSENS JYSK 50 000 Ft, 3. NEMO galériaágy egyedigyerekbutorok.hu 210 000 Ft, 4. Smoozy fiókos ágy enterieurbutor.hu 48 000 Ft Forrás: Life.hu

A tárolókból egy gyerekszobában sosem elég.

A falra szerelt nyitott vagy épp zárt polcok nem vesznek el helyet az élettérből, de rengeteget szabad területet nyerhetsz velük. Ne félj a sarkoktól sem. Vegyél sarokíróasztalt, sarokpolcot, sarokszerkényt. Apropó szekrény. A gyerekszobába egész biztos, hogy kelleni fog legalább egy, amiben a gyerkőc a ruháit tartja. Esetében inkább a fiókos, polcos rendszerre érdemes fektetni a hangsúlyt. Ha a szoba adottságai megengedik, a mély helyett, inkább szélesebbet válassz. Az, hogy a fal mentén kicsit több helyet foglal még mindig jobb, mintha a szoba központi részéből venne el teret.

A kis helyiségeket érdemes világos színűre festeni, mely optikailag nagyítja a teret. Nem kell feltétlenül csak fehérben gondolkodnod, egy világos pasztelles árnyalat is remekül mutat egy gyerekszobában. Egy sötétebb padlóval, szőnyeggel pedig remek kontrasztot teremthetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.