Az Országos Mentőszolgálat szén-monoxid-veszélyre figyelmeztet

halál élet Országos Mentőszolgálat mérgezés szén-monoxid figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a fűtési szezon, amikor sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, mint a nyári időszakban, ami a szén-monoxid-mérgezést illeti. Szinte minden évben történik haláleset a színtelen, szagtalan gáz miatt, az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán ad tanácsot, hogyan kerülhetjük el. 

"Leggyakrabban a hibás, vagy házilag barkácsolt fűtőberendezés, illetve az ellenőrizetlen kémény okoz balesetet" - írja a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A szén-monoxid-mérgezés veszélyére hívják fel a figyelmet, ugyanis a tél beköszöntével megsokszorozódik az ezzel kapcsolatos halálesetek száma.

A színtelen, szagtalan gáz mérgezést, súlyos esetben halált okoz. Kezdeti tünetei a fejfájás, szédülés, hányinger. "Ha a gáz feldúsul, vagy sokáig tartózkodik valaki a gáztérben, eszméletvesztés, halál is bekövetkezhet. Ismét kérjük és figyelmeztetjük a lakosságot, hogy a mérgezés megelőzése érdekében

  • helyezzenek el a lakásban CO-riasztó készüléket,
  • ellenőriztessék szakemberrel a fűtőberendezéseket és a kéményeket,
  • mérgezés gyanúja esetén pedig azonnal szellőztessenek, menjenek szabad levegőre és hívjanak segítséget.

Téved, aki azt hiszi, hogy ilyen csak másokkal történhet, most kell cselekedni, amíg még nem történt meg a baj!" - figyelmeztet oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ezeket a házakat szó szerint a fejük tetejére állítottákhttp://www.life.hu/otthon/20181119-ezeket-a-hazakat-szo-szerint-a-fejuk-tetejere-allitottak.htmlA 2000-es évek óta tombol a fejjel lefelé állított házak művészeti projektje. Európában először Lengyelországban készítettek ilyen házat, amit művészeti alkotásnak szántak, illetve a másként látás, az új perspektíva kialakításának üzenetével alkottak meg. A projektből turisztikai látványosság lett, így nem csoda, hogy az egész világon meglátták benne a lehetőséget. Szédülősöknek egyébként nem ajánlott, az érzékeket ugyanis rendesen megkavarják a fordított életterek, de ha szenvedsz a napi rutintól, akkor itt új perspektívát adhatsz a kényelem és stabilitás iránti igényednek. OtthonOrigo50 ezer forintot is fizethet az, aki felsózza a járdáthttp://www.life.hu/otthon/20181121-50-ezer-forintot-is-fizethet-az-aki-felsozza-a-jardat.htmlBeköszöntött a hideg idő, az ország több részén havazott már. Érdemes figyelni annak, akinek családi háza van, hiszen bírságot is fizethet, ha nem megfelelően teszi biztonságossá a háza előtt található járdát. Otthon--Gregor Bernadett megmutatta az otthonáthttp://www.life.hu/otthon/20181120-gregor-bernadett-megmutatta-otthonat.html6 macskával, 2 kutyával és 2 tengeri malaccal osztja meg a lakását Gregor Bernadett. A színésznő most bepillantást engedett az otthonába. Azt is elárulta, hogyan érzi most magát, hiszen nemrégiben váltak el férjével, Szarvas Attilával. OtthonOrigoEgy olaszországi IKEA áruház hontalan kutyákat fogadott behttp://www.life.hu/otthon/20181120-egy-olaszorszagi-ikea-aruhaz-hontalan-kutyakat-fogadott-be.htmlMegdöbbentek a vásárlók, amikor a minap az Olaszországban, Cataniában található IKEA-ban akartak nézelődni. Az áruházat ugyanis ellepték a kutyák. A dolgozók úgy döntöttek, hogy kóborkutyákat mentenek meg a hideg napok alatt. Otthon--Csillogjon zölden a ház – Öko tisztítószerek házilaghttp://www.life.hu/otthon/20181116-csillogjon-zolden-a-haz-kornyezetbarat-tisztitoszerek-hazilag.htmlA környezettudatosságnak igenis jelen kell lennie az életünkben. A vegyszerekből összekutyult tisztítószerek ugyan hatékonyak, de drágák, körülményes a tartásuk – hogy se kisgyerek, se háziállat ne érhesse el őket. Szinte minden foltra és szennyeződésre van egyszerű módszer; keverj te is házilag ökotisztítókat. Mutatjuk, miként. OtthonOrigoTücsi megmutatta leendő otthonukat: videóhttp://www.life.hu/otthon/20181120-tucsi-megmutatta-leendo-otthonukat.htmlTücsi és párja, Sofron István hosszú ideig keresték a tökéletes otthont a bővülő családjuk számára, és végre megtalálták. Íme, a házuk. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.