Íme néhány növény, amelyek nemcsak finomak, de a szúnyogokat is elriasztják

szúnyog növény otthon szúnyogriasztó fűszernövény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan imádják a cserepes fűszernövényeket, amelyek tartásához nem kell nagy hely, elég nekik néhány cserép. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy néhány ezek közül nemcsak finom, hanem a szúnyogokat is távol tartja. 

„Ezek fűszernövények, gyógynövények, konyhában is használhatjuk őket” – mondta a Fem3 Café műsorában Kepes Hédi dekoratőr, aki azért érkezett a stúdióba, hogy megmutassa, hogyan lehet újrahasznosított kaspókkal széppé varázsolni az otthonunkat.

Ám nem csak e téren szolgált hasznos tanáccsal, hiszen az újrafestett lábasokból készül kaspókban olyan fűszernövények voltak, amelyek nemcsak finomak, hanem rendkívül hasznosak, ha szúnyogokat szeretnénk velük elriasztani.

Így tehát ha nemcsak az ételeinket szeretnénk ízesíteni, hanem szúnyogot is riasztani, akkor mindenképp vásároljunk rozmaringot, mentát, citromfüvet, bazsalikomot és snidlinget.

Science fiction filmeket idéző házakra bukkantunk - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190514-science-fiction-filmeket-idezo-hazakra-bukkantunk-fotok.htmlAz Anti Reality Instagram-oldalon olyan épületeket csodálhatunk meg, amelyek mintha csak egy sci-fi történetből léptek volna elő. Ezek természetesen csupán látványtervek, de reméljük, hogy a jövőben elérkezik az az idő, amikor elhagyjuk a „földhözragadt" építészeti stílusokat, és merész házakat kezdünk építeni. OtthonOrigo5 veszély, amelyekről nem is gondolnád, hogy a saját otthonodban is leselkednek rádhttp://www.life.hu/otthon/20190515-5-veszely-amelyekrol-nem-is-gondolnad-hogy-a-sajat-otthonodban-is-leselkednek-rad.htmlAz otthonunk a nyugalom szigete – legalábbis a legtöbben ezt gondolják. Azonban sajnos otthon sem mindig érezhetjük magunkat biztonságban: vannak olyan apró veszélyforrások, amelyekről nem is hinnénk, hogy negatív hatással lehetnek a családunk egészségére. Összegyűjtöttünk 5 olyan veszélyforrást, amelyekre érdemes odafigyelni, és adunk néhány tippet arra vonatkozóan is, hogy hogyan gondoskodhatunk a lakásunk és a családunk épségéről. OtthonOrigo5 dolog, ami bizonyítja, hogy eddig te is rosszul használtad a mosogatógépethttp://www.life.hu/otthon/20190514-5-dolog-ami-bizonyitja-eddig-te-is-rosszul-hasznaltad-a-mosogatogepet.htmlVálogatás nélkül tegyél be mindent a mosogatógépbe, dobj bele egy kapszulát, indítsd el valamilyen programon és kész is vagy. Valóban így működne a mosogatás környezetbarát, valamint kéz- és időkímélő verziója? Nos, nem éppen. Mutatjuk az 5 leggyakoribb hibát, amit elkövethetsz. OtthonOrigoElhagyott helyek – Világok az angol elmegyógyintézetek ablakán áthttp://www.life.hu/otthon/20190512-elhagyott-helyek-angol-elmegyogyintezetek-ablakai.htmlA viktoriánus és Edward kori elmegyógyintézetek gyakran évekig, évtizedekig jelentettek otthont a betegek számára, ám ez távolról sem volt egyelő a ma ismeretes békés és nyugodt közeggel. Az otthon fogalma akkor és ott teljesen másban nyilvánult meg: mindössze védett az időjárás viszontagságaitól és minimális kényelmet biztosított. Az élet a falaikon belül, mint arról korábban már írtunk, egyáltalán nem volt könnyű, sőt gyakran emberségesnek sem igazán volt nevezhető. OtthonOrigoKiderült, melyik a legnyugtatóbb szín: ezt használd az otthonodbanhttp://www.life.hu/otthon/20190514-kiderult-melyik-lehet-a-legnyugtatobb-szin-az-otthonunkban.htmlEgy lakásfelújításnál vagy festésnél mindig hosszú tervezést igényel, hogy milyen színeket válasszunk a falra. Most egy friss felmérésből kiderült, mely a legnyugtatóbb szín, amely remekül mutathat például a nappalinkban. Otthon--Így néz ki belülről Mark Zuckerberg luxusnyaralója – fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190514-igy-nez-ki-belulrol-mark-zuckerberg-luxusnyaraloja.htmlMark Zuckerberg számára fontos a privát szféra, így két egymás melletti nyaralót is vásárolt a Tahoe-tó partján. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.