Így dobd fel unalmas beltéri ajtóidat!

tippek otthon bauhaus2019 beltéri ajtó festés ötletek lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szobákat egymástól elszeparáló ajtók nem csupán térelválasztó funkciót töltenek be, igen komoly esztétikai szerepük is van. Egy kis kreativitással Te is kedved szerint újíthatod meg a beltéri ajtóidat, amire több ötlettel is készültünk.

Az ajtókon, bizony, az évek és a kisgyerekek is nyomot hagyhatnak sárgás elszíneződések, filctollas „Picasso-festmények" képében. Ezek kellő okot szolgáltatnak a felújításukra, ám a dizájn merész szerelmesei számára jóval kevesebb is eredményezheti az unalmas beltéri ajtókkal való leszámolást.

A stílusos otthon elengedhetetlen része, hogy a gyakran mellőzött részletek is figyelmet kapjanak. Az ajtók legtöbbször fehérek vagy natúr faszínűek, de most arra biztatunk, hogy engedd el ezt a lakberendezési klasszikusságot, és pezsdítsd fel saját ízlésed szerint!

Ecsetet a kézbe!

Felezve, átlósan, csíkosra, többszínűre, netán pöttyösre? Csupán a kézügyességed szabhat határt annak, hogy milyen módon fested le az ajtóidat. Használj bátran kontrasztos színeket, vagy élj a két oldal, két stílus nyújtotta lehetőséggel!

Csupán a kézügyességed szabhat határt annak, hogy milyen módon fested le az ajtóidat Forrás: emmas.blogg.se, diyshowoff.com, honeywerehome.com

Matricákra fel!

Ajtómatricákat már számtalan helyen és mintával lehet kapni. Felhelyezésük egyszerű, a meguntakat pedig könnyű eltávolítani. Remek megoldás, ha gyorsan, a lehető legkisebb felfordulással kívánod beltéri ajtóidat megszépíteni.

Az ajtómatricák felhelyezése egyszerű, a meguntakat könnyű eltávolítani Forrás: Etsy/Styleyhomes, madeofsundays.com, tenstickers.co.uk

Kivételek, amikor a szimpla kézügyesség nem elég

Sok lakásban vannak például régi üvegbetétes, kopott, méret szempontjából nem megfelelő vagy épp nem tetszetős ajtók. Látszik tehát, hogy az ajtócsere mellett számos érv szólhat. Ilyen esetben a legegyszerűbb és egyben legkézenfekvőbb megoldás, ha natúr, tömör, fenyő beltéri ajtókat veszel, és különleges színekre fested őket.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha különleges színekre fested a beltéri ajtókat Forrás: Shutterstock

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.