hajfesték frizura hajszínezés sztárok természetesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napcsókolta tincsekre vágysz? Akkor a balayage frizurát neked találták ki! Csináltass a fodrászoddal mihamarabb kétszínű hajat magadnak, mindenki téged fog irigyelni. Házilag azonban ne kísérletezz, csak szakember tudja profin elkészíteni.






Forrás: AFP
Forrás: AFP

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Drew Barrymore

A kétszínű frizura elkészítése különleges technikát igényel, mind a festés, mind a vágás tekintetében. A színek között ugyanis harmonikusnak kell lennie az átmenetnek és az árnyalatoknak passzolnia kell egymáshoz. A vágás pedig tovább hangsúlyozza a sötét és a világos kontrasztját és kiegyenlítettségét. És ami a legvonzóbb az idei nyár topfrizurájában, hogy a színjáték teljesen természetes, az összeillő tónusok nem keltenek mű hatást egy pillanatra sem.

Te mész az idén fesztiválozni?


Balayage-ikonok





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ashlee Simpson, Jessica Biel és Jodie Foster

A technika

A technika Franciaországból ered, a neve a balayer szóból ered, ami seprést jelent. De ne ijedj meg, nem fogsz úgy kinézni a trendi frizurával, mintha egy seprű lenne a fejeden! A saját hajszínedet világosabb festékkel egészíti ki a fodrász. A szakember csak a haj végeit színezi világosabbra egy ecsettel, de nem fedi be fóliával a festett részt, mint a melírozásnál. Amíg a szőkítő kifejti a tincseiden a hatását, úgy fog kinézni a hajad, mint egy seprű... Utána viszont álomszép lesz a frizurád.

Tipp! Káprázatos képek, festmények meztelen tetsteken! Nézd meg képgalériánkat!


Házilag? Felejtsd el!



Thinkstock
Thinkstock

Helyes hajápolás

Egy bonyolult frizurát karbantartani sem egyszerű. Gondoskodnod kell a hajvégek megfelelő és gondos ápolásáról. Ugyanakkor a hajtöveknél sem lapulhat le a frizura, tehát nem használhatsz nehéz balzsamokat.

A hajvégeket mindenképpen ápolnod kell - hajvégápolóval, hiszen a szőkítés nagyon lestrapálja a hajat. Hogy speciális balzsamot, pakolást, szérumot vagy olajat használsz, tulajdonképpen a te döntésed, de érdemes tanácsot kérned a fodrászodtól is. A tincsek végét pedig rendszeresen vágasd le, ilyenkor a szakember nem csak megigazítja, hanem újra is színezi a frizurádat.

Ha a sötét színt is festéssel kell tökéletesíteni, ne feledkezz meg a kimondottan színezett hajra való készítményekről. Ajánlott a sampontól a balzsamon át a hajpakolásig ilyen speciális termékekre cserélni a már meglévőket. A fodrászok többsége azt tanácsolja, hogy ugyanattól a gyártótól, összetartozó vagy éppen kiegészítő szereket vásárolj.

Thinkstock
Thinkstock

Az újrafestésre akkor is szükség van, ha kifakult vagy fénytelenné vált a hajad és a vége. A mai hajfestések szerencsére rengeteg hozzáadott ápolóanyagot tartalmaznak, így nemcsak színezik, hanem szépítik és óvják is a hajat.

Hogy mindig természetes legyen a megjelenésed, mintha épp a strandról jönnél, ne használj nehéz samponokat, balzsamokat és pakolásokat. Inkább a hajtípusodnak megfelelő szereket válaszd és azokat is vízzel felhígítva vidd fel a tincseidre. A nehéz ápolók ugyan a hajszálaknak és a hajvégeknek jót tesznek, de a hajtöveket zsírosíthatják, amitől lelapul a hajkoronád. A balayage lényege pedig éppen a szabadon szárnyaló, nyarat idéző tincsekben van.

Ha érzékeny a fejbőröd, de szeretnéd feldobni a megjelenésed egy új frizurával, a bayalage-t neked találták ki. Hiszen a festés nem érinti a bőrt és a hajtöveket. Így nem kell aggódnod az irritáció kellemetlenségei miatt.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


Lájkolj minket a Facebookon és nyerj Volt vagy Balaton Sound jegyet!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.