Olvadásbiztos szépség: a legtutibb vízbázisú alapozók nyárra

hőség smink szépség alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akárhány sminkessel beszélgetünk, mindegyikük szájából legalább egyszer elhangzik: tökéletes smink nem létezik alapozás nélkül. Oké, de nyáron negyven fokban? - teszitek fel joggal a kérdést, és tesszük fel mi is.

Igen, a nyári hőségben sem kell lemondanunk a bőrtökéletesítő szuperkencékről, hisz a kozmetikai ipar a nyári kánikulára tökéletes vízbázisú alapozókkal válaszolt. Most megmutatjuk, hogy melyek a legtutibb darabok.

Thinkstock
Thinkstock

Az évszakváltások közötti cikkeinkben mindig kitértünk és kitérünk a kozmetikumok lecserélődésére is, hisz amellett, hogy kedvenc szempillaspirálunkat egész évben használhatjuk, krémjeinket és alapozóinkat évszakonként érdemes változtatni. Ez azért fontos, mert így kiszolgáljuk bőrünk igényeit, harminc év után pedig nem kell mea culpáznunk, amiért nem ügyeltünk megfelelően bőrünk egészségére.

Nyáron szükségszerű és már-már kötelező, hogy fényvédővel felszerelt alapozót használjunk. Ennek fontosságát felesleges is magyaráznunk, hisz mindenki jól tudja, hogy erős UVB-sugárzás hatására akár negyed óra alatt leéghetünk. Negyed óra. Amíg lesétálsz a boltba, a postára, esetleg a munkahelyedre. A kozmetikai ipar robbanásszerű fejlődésének hála, ma már olyan alapozók közül válogathatunk, melyek egyszerre bőrtökéletesítőek és rendelkeznek a megfelelő napvédelemmel. Nekünk ezek a kedvenceink, de persze várjuk, hogy megosszátok velünk saját tapasztalataitokat is.

Chanel Vitalumiére Aqua

A neves francia divatcég egyik legújabb alapozója tökéletesen kiszolgálja nyári alapozó-igényeinket: friss, könnyű és szinte láthatatlan a fedése. Használat előtt mindenképp rázd fel, mert megeshet, hogy csak átlátszó folyadék jön ki a tubusból. Tehát először rázunk, majd minimális mennyiséget eloszlatunk a bőrön. A Chaneltől már megszokhattuk, hogy kifogástalan luxuskozmetikumokat gyárt és ezt most sem történt másképp: a Vitalumiére Aqua makulátlan, sminkeletlennek tűnő végeredményt garantál.







Bobbi Brown színezett hidratáló

Aki nyáron képtelen alapozót használni, annak ajánljuk a színezett hidratálókat, melyek egyszerre felelnek meg a bőrápoló krém és az alapozó kritériumainak. Természetesen ez a kence is napvédelemmel ellátott, felvitele pedig nem igényel körültekintőbb melót, mint egy sima arckrémé: ujjaiddal oszlasd el az arcon és már kész is! Különbség persze van, hisz míg a krémet célszerű "beledolgozni" a bőrbe, addig a színezett hidratálót nem masszírozzuk be, csak szimplán felvisszük, hisz az alapozó nem a bőrbe kell, hanem a bőrre.






MAC Face and Body

A MAC alapozó-paletta talán egyik védjegye a Face and Body. Ez nem meglepő, hisz a profi sminkesek által is olyannyira kedvelt termék igazi kuriózum. Amellett, hogy arcra és testre egyaránt használható, lehetőségek egész tárházát rejti magában. Ha felrázod és az ujjaiddal viszed fel, könnyű végeredményt kapsz, ha viszont ecsettel, egymásra dolgozol több réteget, tökéletesen felépíthetsz egy markánsabb sminket. Nem kell tartanod az alapozó túladagolásától, hiszen annyira laza a textúrája, hogy a rétegek szinte egybeolvadnak az arcodon. Stúdiófelvételeken is előszeretettel használják, hisz képes ellenállni az izzasztó reflektoroknak is, tehát a nyári kánikulában nem kell félnünk, hogy leolvad az arcunkról.





Clinique színezett hidratáló

Egy újabb színezett hidratáló, ami a száraz bőrűek számára lehet ideális, hisz a tartós pigmentek mellett hidratálót is tartalmaz. Nyáron természetesen megváltozik bőrünk vízigénye, így érdemes mindig táplálóbb, hidratálóbb krémet választani. Ha nappal ilyen színezett hidratálót viselünk, biztosan megelőzhetjük a bőr kiszáradását és persze leégését is, hisz a Clinique terméke is tartalmaz napvédőt. Mivel ennek az alapozónak is vizes a textúrája, ezért használat előtt mindenképp rázd fel. Persze tudjuk, jól, hogy ez a szabály az alapozók többségére érvényes, ezeknél a laza, vízbázisú daraboknál minden esetben be kell tartani, hisz a textúra így képes a kellő fedést garantálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.