A kozmetikus válaszol: Így készítsd fel a bőrödet a tavaszra és a napsütéses időjárásra

Forrás: Shutterstock -
tavasz kozmetikus Dömötör Rita magazin bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hideg, szeles tél után nagyon fontos hogy tavasszal figyeljünk a bőrünk jelzéseire. Akik rendszeresen járnak kozmetikushoz, jól tudják, hogy a tél a legmegfelelőbb évszak arra, hogy bőrhámlasztó, bőrmegújító kezeléseket végezzünk, akár kúraszerűen, heti rendszerességgel. Aki azonban erről lemaradt vagy szeretné a hideg időszak után kellőképpen felkészíteni a tavaszi napsütésre az arcbőrét, annak Dömötör Rita kozmetikus fog most tippeket, tanácsokat adni.

Mi történik a bőrünkkel a téli időszakban?

Bőrünk télen nagyon érzékennyé válhat a kinti hideg, benti meleg hőmérsékletváltozásokra. Kiszáradhat, vízhiányossá válik. A bőr felületét védeni kell. Különböző C-vitamin, E-vitamin, makadámiadió olaj vagy hialuronsav tartalmú téli krémek alkalmasak erre. A táplálkozás télen hiányossá válik ami bőrünkön is megmutatkozhat, így fontos, hogy a vitaminpótlás rendszeres legyen.

Dömötör Rita kozmetikus Forrás: Dömötör Rita

Hogyan tudunk kellőképpen felkészülni a tavaszra és megújítani a bőrünket?

Tavasszal az időjárás még igen szeszélyes, így kora tavasszal még végezhetünk bőrmegújító, hámlasztó kezeléseket, de amint beköszönnek az első napsugarak fokozott figyelemmel kell eljárnunk.

Tavasszal a leggyakrabban jelentkező problémák a következők: hámlás, bőrirritációk, túlzott elszarusodás, vitaminhiány, tavaszi fáradtság.

A fényviszonyok változására a bőr válaszol. Az anyagcsere és az energiaháztartás stimulált állapotba kerül. A bőr érzékennyé válik. A szervezet energiaszintje csökken, fáradság jelentkezik. Egyaránt fontosnak tartom a testi-lelki egyensúlyt, hogy bőrünk megfelelően tudjon működni és reagáljon a különböző kozmetikai kezelésekre. Kívül-belül oda kell figyelni a testünk jelzéseire.

Testi-lelki egyensúlyban segít a szauna, a nyirokmasszázs, ahol a felesleges méreganyagok kiürülnek szervezetünkből. Sokat tehetünk magunkért, ha beiktatjuk mindennapjainkba a rendszeres testmozgást, ezzel növelve a szervezet energiaszintjét.

Milyen kezeléseket lehet igénybe venni ebben az időszakban?

Bőrünkre pakolásokkal, maszkokkal, szérumokkal, krémekkel, ultrahangos hatóanyag bejuttatással, tűnélküli mezoterápiával, kozmetiai arcmasszázzsal tudunk hatást gyakorolni. Néhány hatóanyagot említenék, amelyeket a kozmetikában ilyenkor előszeretettel alkalmazunk.

Bőrünkre pakolásokkal, maszkokkal, szérumokkal, krémekkel, ultrahangos hatóanyag bejuttatással, tűnélküli mezoterápiával, kozmetiai arcmasszázzsal tudunk hatást gyakorolni Forrás: Shutterstock

Ilyenek a hosszú és rövid láncú hialuronsav, kaviár kivonat, svájci alma őssejtek, peptidek.

Fontosak a kozmetikai kezelések, hogy bőrünk megfelelően működjön, de ne feledkezzünk meg az otthoni ápolásról sem.

Milyen otthon is elvégezhető arcápolási technikákat, praktikákat ajánlasz a hölgyeknek?

Legegyszerűbb esetben alapos arclemosás után egy hatóanyagos szérumot tegyünk fel, majd egy hidratáló, ápoló krémet használjunk.

Heti rendszerességgel beiktathatunk arcradírozást, amely a leválni kívánó hámsejtek eltávolítását teszi lehetővé, valamint hidratáló arcmaszk használatát, hogy otthon is fenntartsuk a kozmetikában elért eredményt.

A nyár közeledtével egyre többet tartózkodunk a szabadban.

Legegyszerűbb esetben alapos arclemosás után egy hatóanyagos szérumot tegyünk fel Forrás: Shutterstock

Különös figyelmet kell helyeznünk a fényvédelemre, ami megvédi bőrünket a káros napsugaraktól. Gyulladásra hajlamos, szeplős, pigmentfoltos bőrtípusra fokozottabban kell figyelni.

Rengeteg tavaszi-nyári krémben megtalálható a fényvédő, valamint megtalálhatjuk a bőrszínünkhöz igazodó színezett formában is.

A kora tavasszal megkezdett napozás, tartós barnaságot okoz, de fontos, hogy mértékletesen szoktassuk hozzá bőrünket a napozáshoz.

A szervezet folyadék visszapótlására figyeljünk oda, és a napozás utáni bőrtáplálás is elengedhetetlen.

Élvezzük a jó időt és a szabadban töltött perceket de mindig gondoljunk bőrünk védelmére, hiszen védelem nélkül könnyen leéghetünk és károsodhat a bőr kollagén-elasztin szerkezete, így bőrünk sokkal hamarabb fog öregedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.