Botrányos szemöldöktetoválások - Helyrehozható-e a csodálkozó tekintet?

Forrás: Instagram/bad_ugly_eyebrows -
szemöldök blogbejegyzés szépségápolás beauty magazin smink szépség tetoválás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy botrányosan sikerült szemöldöktetoválás az egész életünket megkeserítheti. Vannak, akik éppen azért nem mernek tű alá feküdni. Ám azoknak, akikkel már megtörtént a baj, van esélyük arra, hogy letöröljék a bőrükbe vésett borzalmat?

A tetovált szemöldök egy olyan beauty trend, ami időszakosan vissza-visszatér a női szépségápolásba. Annak idején, amikor berobbant a köztudatba, még nem léteztek a különböző technikák és színek ezért ma nagyon sok ötven-hatvan év közötti nőnek a kissé kékbe hajló, tintaszínű, csodálkozó tekintetet kölcsönző szemöldökkel kell együtt élnie.

Vitathatatlan, hogy a szemöldök az arc egyik legmeghatározóbb eleme, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a színe, formája, íve és hosszúsága van. Ám a legtöbb esetben csak akkor döbbenünk rá, hogy valójában mennyire fontos a tökéletes szemöldök, ha egy olyannal találkozunk, amit sajnos látszólag végérvényesen elrontottak.

Egy botrányosan sikerült szemöldöktetoválás az egész életünket megkeserítheti Forrás: Instagram/bad_ugly_eyebrows

Ám mégsem kell azonnal kétségbeesni, hiszen még a menthetetlennek tűnő esetekben is lehetőségünk van arra, hogy újra szép szemöldökök díszítsék az arcunkat.

Milyen esetekben, és hogyan lehet javítani a szemöldökünk állapotán?

Talán nincs is olyan nő, aki élete során legalább egyszer ne szedte volna ki a szemöldökét. A felesleges és kusza szálak eltávolításával nincs is semmi baj, de sajnos vannak, akik azonnal átesnek a ló másik oldalára és néhány tíz perc alatt teljesen átszabják a szemöldöküket. Ám egy csúnyán kiszedett szemöldök még a legtöbb esetben könnyedén megmenthető, de ebben az esetben is érdemes profi szakemberekre bíznunk magunkat.

A korrekció legegyszerűbb formája a festés, főleg akkor, ha gyorsan nő a szemöldökünk. Egy megfelelő színű ceruzával vagy úgynevezett szemöldökpúderrel szinte észrevehetetlenné válnak a bakik, ám sajnos ezt minden reggeli sminkelésnél nap, mint nap el kell készítenünk.

Ha a klasszikus szemöldökfestést választjuk, csak két esetleg három hetente kell vele foglalkoznunk, akkor viszont egy egész estés programunkká is válhat. Ezért is tették és teszik le legtöbben a voksukat a szemöldöktetoválás mellett.

Forrás: Shutterstock

Egy időben valóban rengeteg rémisztő, fekete csodálkozó tekintettel találtuk szembe magunkat, mára szerencsére már sokkal jobb a helyzet. Ráadásul arra is van lehetőség, hogy a rontott szemöldököt egy lézeres kezeléssel eltüntessük, majd szépen ívelt és megfelelő színűt készíttessünk a helyére.

A szemöldöktetoválás azoknak a hölgyeknek a leghasznosabb, akiknek alapvetően megfelelő ívű, de hiányos, vagy túlzottan világos szemöldökük van. Az egyenetlenséget akár apró szálak behúzásával is helyrehozhatjuk. Ez az úgynevezett szálas szemöldök készítés, de ma nagyon sokan a púderes hatásara esküsznek, hiszen így olyan mintha már egy vékony púder réteg is lenne a szemöldökön.

A szemöldöktetoválás azoknak a hölgyeknek a leghasznosabb, akiknek alapvetően megfelelő ívű, de hiányos, vagy túlzottan világos szemöldökük van Forrás: Shutterstock

Azok, akik semmiképpen sem szeretnénk tetováltatni, de frusztráltan érzik magukat a széttépkedett szemöldökük miatt, a legjobb ha plasztikai sebészhez fordulnak. A szakember egy hajbeültetéshez hasonló módszerrel a fejbőr hátsó részéről vett hajhagymák átültetésével alakítja ki a szemöldök hiányos részeit.

Ám mivel ezek a szálak sokkal gyorsabban fognak nőni rendszeres ápolást és nyírást is igényelnek majd.

A szemöldökök tekintetében is sokkal jobb előre gondolkodni és megelőzni a bajt, mint kijavítani azt. Azoknak, akik úgy érzik, hogy szebb, más formájú szemöldökre vágynak a csipesz előkeresése előtt érdemes felkeresni egy hozzáértő szakembert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.