Ezt a hibát mindannyian elkövetjük a fodrásznál, pedig tönkretehetjük vele a frizuránkat

tipp hajvágás fodrász hiba
Fodrászhoz készülsz, és már alig várod, hogy kicsit felfrissülj, megújulj? Azért, hogy valóban elégedetten távozz, nem csak a fodrász a felelős, te is tehetsz érte: nem mindegy hogyan ülsz a székben!

Sokunk számára a fodrásznál töltött idő sokkal többet jelent, mint egy egyszerű hajvágás. Másfél-két órára kikapcsolódhatunk, magunkra figyelhetünk vagy cseveghetünk, feltölthetjük energiaraktárainkat. Sokan azonban nem is sejtik, hogy közben figyelnünk kellene arra is, hogyan ülünk a fodrászszékben, ez ugyanis jelentős hatással lehet a frizuránkra. A megfelelő üléspozíció nemcsak a fodrásznak segít, hogy pontosabban dolgozhasson, de biztosítja azt is, hogy a végén elégedetten távozzunk a szalonból.

hajvágás, fodrász
A fodrász munkáját segíthetjük azzal, ha rendesen ülünk a székben. 
Forrás: Shutterstock

Hogyan kell ülni a fodrászszékben?

Amikor a fodrásznál helyet foglalunk, figyelnünk kell arra, hogy egyenesen tartsuk magunkat, ne görnyedjünk, ne csússzunk előre a széken. Semmiképpen se tegyük keresztbe a lábunkat, különben a felsőtestünk féloldalas helyzetet vesz fel, emiatt pedig a hajváságba is hiba csúszhat, a frizura két oldala különböző hosszúságú lehet. Ha a fodrásznak ezután korrigálni kell, előfordulhat, hogy rövidebb lesz a hajunk, mint azt szerettük volna. Fontos tehát, hogy egyenes háttal üljünk, húzzuk ki magunkat, és tartsuk mindkét lábunkat a padlón, egymás mellett.

Egy fodrász rántotta le a leplet azokról a szokásokról, amikkel a vendégek nagyon fel tudják őket bosszantani. Öt olyan dolog is van, amivel az őrületbe kergetheted őket, itt írtunk arról, melyek ezek

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.